Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

The Matrix

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1999Kesto: 136 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
4K HDR 2.41
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
VET: 101263EAN: 7340112744151

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner) ellei toisin mainita.

Elokuva

S­ci­fin it­seoi­keu­tet­tui­hin kul­ma­ki­viin lu­keu­tu­va mo­der­ni klas­sik­ko su­kel­taa syväl­le jä­nik­sen­ko­loon pu­noak­seen hur­jan ta­run va­paas­ta tah­dos­ta.

S­ci­fin it­seoi­keu­tet­tui­hin kul­ma­ki­viin lu­keu­tu­va mo­der­ni klas­sik­ko su­kel­taa syväl­le jä­nik­sen­ko­loon pu­noak­seen hur­jan ta­run va­paas­ta tah­dos­ta. Kea­nu Ree­ves on nört­ti, jol­le ku­va­put­ki al­kaa pu­hua vie­den mie­hen vil­lil­le mat­kal­le to­del­li­suu­den ra­ja­mail­le ja koh­ti kor­keam­paa it­seymmär­rystä. Te­met nos­ce, tun­ne it­se­si, ku­ten elo­ku­va ke­hot­taa.
90-lu­vun kalk­ki­vii­voil­le ja uu­den vuo­si­tu­han­nen kyn­nyk­sellä elo­ku­teat­te­rei­hin is­ke­nyt ee­pos on tiuk­kail­mei­nen sir­kus, jo­ka ei tur­hia va­tu­loi kol­ku­tel­les­saan to­del­li­sen maail­man ja tie­to­ko­ne­to­del­li­suu­den vä­li­siä ra­ja­pyyk­kejä. Näin te­koä­lyn ai­ka­kau­den uu­del­la kyn­nyk­sellä on hyvä kat­soa mitä sci­fi-k­las­sik­ko Mat­rix ker­toi maail­mas­ta, jos­sa so­men si­jaan ih­mi­set on jär­jes­tet­ty tank­kei­hin ja alis­tet­tu kaup­pa­ta­va­rak­si ener­gian­tui­tan­toon.

Kuva

Uudelleen masteroitu kuva edustaa aitoa 4K:ta. Yhä omaleimaisen vihertävä kuva on nyt kuulemma värikoodattu uudelleen lähemmäs teatteriversion luonnollisempia sävyjä ja lopputulos on komea. Virheettömän tyylikäs kuva on väripaletiltaan elegantti, kaikessa liikkeessään hallittu ja myös miellyttävän jäsentynyt. Filmirae on paikoin sankkaa, mutta sen lomasta toistuva yksityiskohtien taso on hyvä.

Ääni

Hurja ääniraita ottaa kaiken irti aineistostaan ja bitit liikkuvat pitkin puhelinlijoja sellaisella mörinällä, että örkkien ja mekaanisten härveleidenkin täytyy pistää parastaan. Virkeä ääniraita ottaa tilansa taidolla, eikä kuva ole ainoa, joka viuhuu luontevasti ympäri tilaansa.

Ekstrat

Boksi sisältää myös elokuvan HD-version omalla levyllään sekä kolmannen ekstroille pyhitetyn levyn. 4K-levyn ekstroissa neljä kommenttiraitaa (filosofit, kriitikot, tekijät ja säveltäjä) ja Wachowskien alustus elokuvalle. Kolmannella levyllä, kuten Pekka jo kertoi aiemmassa arvostelusssaan, koosteita (184 min.), musiikkia (41 kappaletta, yht. 195 min.) neljä kommenttiraitaa, traileri, teaseri ja tv-mainokset. (IJ)
16/04/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy