Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Schindlerin lista

Schindler’s List 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1993Kesto: 187 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.86
Ääniraita: DTS
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 98725EAN: 5050582207781

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

S­te­ven Spiel­ber­gin oh­jaa­ma elo­ku­va yh­den mie­hen tais­te­lus­ta in­hi­mil­li­syy­den puo­les­ta juu­ta­lais­lei­reillä, his­to­riam­me hir­vittä­vim­piin kuu­lu­va­na ajan­jak­so­na.

S­te­ven Spiel­ber­gin oh­jaa­ma elo­ku­va yh­den mie­hen tais­te­lus­ta in­hi­mil­li­syy­den puo­les­ta juu­ta­lais­lei­reillä, his­to­riam­me hir­vittä­vim­piin kuu­lu­va­na ajan­jak­so­na. To­si­ta­pah­tu­miin pe­rus­tu­va elo­ku­va ker­too Os­kar Sc­hind­le­rin (Liam Nee­son) roh­keu­des­ta ja oi­kea­mie­li­syy­destä hä­nen pe­las­taes­saan yli tu­han­nen juu­ta­lai­sen hen­gen.
Mu­sii­kin elo­ku­vaan on sä­veltä­nyt John Wil­liams. Sc­hind­le­rin lis­ta voit­ti 7 Os­ca­ria ja 7 BAF­TA -pal­kin­toa.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva on tehokeinona suurimman osan elokuvan kestosta mustavalkoinen, mutta myös kuvakohinaa ja rakeisuutta esiintyy runsaasti. Monikanavaisuus toimii sekä DTS että Dolby –ääniraidoilla luoden tilantuntua kiitettävästi, mutta samalla ääniraita on myös jonkin verran kohinainen. Sinänsä ääniraidan lievä kohinaisuus saattaa tuoda elokuvan tunnelmaan sopivaa lämpöä hieman lisää, etenkin musiikkiraidan muuten jäädessä hieman kaukaiseksi ja kylmähköksi. Elokuva on jaettu kahdelle levylle. Ektsroina ovat dokumentit Listan ääniä (78 min) ja Shoah Foundation (11 min). (MT)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy