Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Lions For Lambs

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2007Kesto: 88 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.37
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 205714EAN: 6438044162356

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

"­Lam­paat ko­men­ta­vat lei­jo­nia." Ro­bert Red­for­din uu­tuu­se­lo­ku­van ni­mi tu­lee en­simmäi­sen maail­man­so­dan ai­kai­ses­ta sak­sa­lais­ken­raa­lin to­kai­sus­ta, jon­ka mu­kaan so­ti­lai­taan ta­pat­ta­vat brit­ti­ken­raa­lit oli­vat lam­pai­ta, jot­ka ko­men­si­vat lei­jo­nia.

"Lam­paat ko­men­ta­vat lei­jo­nia." Ro­bert Red­for­din uu­tuu­se­lo­ku­van ni­mi tu­lee en­simmäi­sen maail­man­so­dan ai­kai­ses­ta sak­sa­lais­ken­raa­lin to­kai­sus­ta, jon­ka mu­kaan so­ti­lai­taan ta­pat­ta­vat brit­ti­ken­raa­lit oli­vat lam­pai­ta, jot­ka ko­men­si­vat lei­jo­nia.
E­lo­ku­van ydin­lau­sah­dus so­pii Ira­kin ti­lan­tee­seen kylläs­ty­nee­seen G.W. Bus­hin hal­lin­toon, jo­ka yrittää saa­da pi­ka­voi­ton Af­ga­nis­ta­nis­sa. Kons­ti on van­ha. The Whon Won’t Get Foo­led Agai­nin ly­riik­kaa­kin käy­tetään osu­vas­ti. Uu­si po­mo, sa­man­lai­nen kuin van­ha po­mo.
A­me­rik­ka­lais­so­ti­lai­ta käy­tet­tiin syöt­teinä myös Viet­na­mis­sa, jo­ten kol­mas ker­ta to­den sa­noo. Kä­si­kir­joi­tus kie­too so­tai­san se­naat­to­rin (Tom Crui­se), hä­nen luot­to­toi­mit­ta­jan­sa (Me­ryl St­reep), li­be­raa­lin pro­fes­so­rin (oh­jaa­ja Ro­bert Red­ford) ja kah­den va­paaeh­toi­se­na päänäyttämöl­le ha­lun­neen so­ti­laan (Mic­hael Peña ja And­rew Gar­field) maail­man­po­li­tii­kan ta­pah­tu­miin.
To­teu­tus­ta­pa tun­tuu ai­ka jäh­meältä ajoit­tain, mut­ta hy­vin tär­keästä asias­ta pu­hu­taan. De­mok­ra­tia vään­tyy ou­doil­le mut­kil­le. Oh­jaa­ja us­kal­taa jo­pa myöntää, että ame­rik­ka­lai­sia in­ho­taan pit­kin maail­maa ny­ky­po­li­tiik­kan­sa ta­kia. Täl­lai­set kan­na­no­tot ovat ol­leet Hol­lywoo­dis­sa pan­nas­sa WTC-is­ku­jen jäl­keen. Myöskään in­nok­kaas­ti Ira­kin so­taa tu­ke­nut jenk­kien tv-me­dia saa ko­vaa kyy­tiä Red­for­din kä­sissä. Sa­maan sys­syyn ny­kyo­pis­ke­li­jat lei­ma­taan oman edun ta­voit­te­li­joik­si, jois­sa ei ole hi­tus­ta­kaan idea­lis­mia.

Kuva, ääni & ekstrat

Perustasoinen kuva ja ääniraita vakuuttavat muuten, mutta kuvan horisontaaliset tasot värisevät aivan turhan paljon. Ekstroihin on tallennettu kommenttiraita, 21+8+6 min. dokumentit, tiiseri ja traileri.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy