Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Jurassic World: The Fallen Kingdom

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2018Kesto: 129 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: DTS:X
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083165284

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Kuvat

Elokuva

Is­la Nub­la­rin esi­his­to­rial­li­set asu­kit uh­kaa­vat ko­kea Pom­pe­jin koh­ta­lon, mut­ta ryhmä di­no-oi­keu­sak­ti­vis­te­ja päättää tehdä asial­le jo­ta­kin.

Is­la Nub­la­rin esi­his­to­rial­li­set asu­kit uh­kaa­vat ko­kea Pom­pe­jin koh­ta­lon, mut­ta ryhmä di­no-oi­keu­sak­ti­vis­te­ja päättää tehdä asial­le jo­ta­kin. Kuo­le­van mil­jardöö­rin avul­la ryhmä saa saap­paat sa­veen, mut­ta mo­nel­la ta­paa ar­vaa­ma­ton luon­toäi­ti ja tu­tut kau­pal­li­set in­noit­ti­met heittävät haa­veen rat­tai­siin useam­man ka­pu­lan.
Vauh­dik­kaan lap­sen­mie­li­nen ja lup­sa­kan hyvän­tuu­li­nen seik­kai­lu ve­toaa teat­raa­li­sen fan­tas­ti­sil­la ku­vil­laan ja puh­taal­la seik­kai­lua­sen­teel­laan. Di­no­ry­mis­te­lyä, tu­li­vuo­ri-hen­kistä ka­tast­ro­fie­lo­ku­vaa ja hie­man Api­noi­den pla­neet­taa yh­distävä epi­so­di on lä­hempänä las­te­ne­lo­ku­vaa kuin tiuk­kaa ai­kuis­ten jännä­riä, mut­ta trip­pi toi­mii viih­dyttäväs­ti sun­nun­tai-il­tapäivässä.
E­lo­ku­van en­nal­ta-ar­vat­ta­vas­ta rous­seau­lai­ses­ta lop­pukään­teestä voi ol­la mon­taa mieltä, ai­na­kin se joh­taa uu­siin su­ku­puut­to-uh­kiin eri la­jeil­le, mut­ta tem­paus pe­taa sa­mal­la mie­len­kiin­toi­sen ase­tel­man Ju­ras­sic World -t­ri­lo­gian kol­man­nel­le osal­le.

Kuva

Huikean hyvä kuva on väritoistoltaan tirskahtelevan kylläinen ja erottelukyvyltään vakuuttavan terävä, joskin myös aavistuksen terävöitetyn oloinen. Dinosaurukset ottavat tilansa luonnollisesti ja skarppi kuva toistaa kaiken huulten juonteista tiiliseinien uurteisiin ja vaatteiden kuoseihin mallikkaasti. Jokunen otos siellä täällä lähestyy tavanomaista HD-tasoa, mutta valtaosin jälki on miellettävissä tyylikkääksi 4K:ksi. Digitaalisesti 3.4-6.5K:na kuvattu elokuva masteroitiin väitetysti 2K:na, mutta eron tavalliseen HD-kuvaan näkee tästä huolimatta selvästi 4K:n eduksi.

Ääni

Tehostepainotteinen ääniraita iskee asiallisesti ja toistaa dialogin luontevasti. Musiikkiraita jää tyystin geneeriseksi, mutta ei sentään häiritsevissä määrin.

Ekstrat

Poikkeuksellisesti ekstrat löytyvät myös 4K-version levyltä. 4K-version ekstroissa sarja Chris Prattin videopäiväkirjoja (12 min.) ja 14 lyhyttä koostetta mm. hengailusta kuvauksissa, tarinan jatkumosta, tekijöiden mietteistä, taisteluista ja tehosteista. Ekstrojen mielenkiintoisinta antia ovat yllättäen Chris Prattin videopäiväkirjat, jotka esittelevät kuvausten vähemmän tunnettuja työläisiä. Boksin sisältämä HD-version levy tarjoilee samat lisukkeet. (IJ)
02/11/2018

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy