Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Ghostbusters II

Ghostbusters 2 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1989Kesto: 108 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051162366058

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Elokuva

Haa­mu­jen­gin uro­työt on unoh­det­tu ja po­ruk­ka raa­pii ka­saan elan­toa ku­kin millä­kin ta­val­la let­ka­jen­kas­ta tv-­juon­ta­jak­si.

Haa­mu­jen­gin uro­työt on unoh­det­tu ja po­ruk­ka raa­pii ka­saan elan­toa ku­kin millä­kin ta­val­la let­ka­jen­kas­ta tv-juon­ta­jak­si. Näin kun­nes New Yor­kin ka­tu­jen al­la al­kaa li­ma kup­lia ja van­haa tii­miä taas kai­va­taan.
Näppäräs­ti kynäil­ty ek­top­las­ma­viih­dy­ke pitää li­man sank­ka­na, juo­nen suo­ra­na ja huu­mo­rin let­keänä. Van­han jen­gin vii­mei­nen elo­ku­va on kestä­nyt ai­kaa erittäin hy­vin vaik­ka lap­se­na tämä oli elo­ku­vis­sa kul­lat­tu virs­tan­pylväs. Tämän soundt­rac­ki­kin pi­ti ai­koi­naan var­ta­vas­ten et­siä kä­siin vi­nyy­linä.
Bill Mur­ray on yhä ta­ri­nan väärä­leu­kai­nen kiin­to­pis­te, mut­ta myös ikinör­tit Dan Ayk­royd ja Ha­rold Ra­mis vetävät ket­jua var­moin el­kein. Trik­ki­ku­vat toi­mi­vat ne­kin yhä nä­tis­ti, eikä kir­peän sa­tu­mai­nen ai­ka­mat­ka 80-lu­vun lo­pun Nyk­kiin tun­nu sekään hul­lu­mal­ta näin möröistä ko­vim­man CO­VID-19:­sen ai­ka­na.

Kuva

Alkukuvissaan pehmeä kuva muuntautuu vähitellen miellyttävän mustemaiseksi ja erottelukykyiseksi kuvaksi, joka näyttää pienimuotoisen leffaklassikon luontevan vakaassa kuosissa. Aito 4K on väritoistoltaan kalpea, mutta kolkon jäsentynyt ja luotettava. Fimirakeen lomasta välittyy myös asiallisen jäsentynyt ja erotteleva kuva, jossa lähdemateriaalin rajat tuntuvat, mutta eivät häiritse. Kameran fokuksessa jälki on toistuvasti elävän skarppia ja parhaimmillaan jopa huikean terävää, mutta fokusalue on usein suppea ja sen ulkopuolella yksityiskohdat jäävät pehmeiksi ja kertaalleen jopa hajoavat hajanäköiseksi. Tätä enempää ei liene lupa odottaa tämän elokuvan kohdalla, eikä anti ole lainkaan huono vaikka referenssitasosta kirkkaasti jääkin.

Ääni

Puhdas ääniraita toistaa dialogin selkeästi, teemamusiikin kasarimaisen iskevästi ja myös lukuisat toismaalliset sävyt osuvan aavemaisesti. Muutoinkin kasaripoppia huokuva musiikkiraita soi mukavan elävästi ja pehmeästi.

Ekstrat

4k-levy on ekstraton, mutta boksi sisältää myös elokuvan HD-version omalla levyllään ja tällä lisukkeina poistettuja kohtauksia, trailereita, "On Our Own" -musiikkivideon ja koosteen elokuvan synnystä. (IJ)
12/02/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy