Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Rango

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2011Kesto: 107/112 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA 51
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 257197EAN: 7332431036505

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

John­ny Depp lai­naa ää­nensä suu­ri­pu­hei­sel­le lis­kol­le, jo­ka ti­pah­taa kes­kel­le aa­vik­ko­kylän val­ta­tais­te­lua.

John­ny Depp lai­naa ää­nensä suu­ri­pu­hei­sel­le lis­kol­le, jo­ka ti­pah­taa kes­kel­le aa­vik­ko­kylän val­ta­tais­te­lua. Ai­kuis­ten elo­ku­vis­ta juo­nen­sa lai­naa­va elo­ku­va ilot­te­lee an­tau­muk­sel­la länn­nen ta­ru­jen hen­gessä. Haus­ko­ja heit­to­ja riittää tuon tuos­ta ja sa­moin len­nok­kai­ta toi­min­ta­koh­tauk­sia, jos­kin jäl­kimmäi­set tur­vau­tu­vat hie­man tur­han ha­na­kas­ti lyi­jyn kylvä­mi­seen.
Hyvästä yri­tyk­sestä huo­li­mat­ta ko­ko­nai­suus jää hie­man virt­ty­neek­si. Ani­maa­tio on upean yk­si­tyis­koh­tais­ta ja elävää, sa­moin Hans Zim­me­rin klas­sik­ko­tee­mois­ta mik­saa­ma mu­siik­ki­rai­ta. Myös pe­rin­teitä kunn­nioit­ta­va ta­ri­na on kai­kes­sa epäo­ma­peräi­syy­dessään pas­se­li run­ko ta­pah­tu­mil­le, mut­ta har­mil­li­ses­ti hah­mot jäävät lat­teik­si eikä huu­mo­ri­kaan kan­na ko­ko kes­toa. Länkkä­rei­den ystävällä ai­ka ku­luu sil­ti lep­poi­sas­ti mo­nen­lai­sia lai­no­ja bon­gai­les­sa.
Le­vyltä löy­tyy sekä al­ku­peräi­nen teat­te­ri­ver­sio että va­jaat 5 mi­nuut­tia pi­dem­pi jat­ket­tu ver­sio.

Kuva & ääni

ILM:n käsialaa oleva laadukas animaatio tavoittaa oikean sävyn tekstuureja ja linssifokusta myöten. Erinomainen kuva toistaa pölyisen, auringon paahtaman maailman terävästi. Audiovisuaalisen annin vahvin osa-alue on kuitenkin energinen, lännen teemoja mukaileva musiikkiraita. Teknisesti sekä alkuperäinen englanninkielinen (DTS-HD MA) että suomidubbi (DD5.1) ovat hyviä, mutta elävyydeltään alkuperäinen vetää tälläkin kertaa pidemmän korren.

Ekstrat

Erinomaisissa ekstroissa tekijöiden kommenttirita, making of (49 min.), poistettuja kohtauksia (8 min.), storyboardeja kuvakuvassa-toiminon kautta, traileri ja koosteet oikeista aavikon eläimistä (22 min.) ja interaktiivinen pläjäys elokuvan kaupungista ja asukkaista (2 min.). Ekstrat tarjoillaan HD-muodossa ja ne on tekstitetty kattavasti suomeksi. Boksista löytyy myös elokuvan DVD-versio, jolta löytyy niin ikään molemmat elokuvan versiot, mutta hieman suppeampien lisukkeiden ryydittämänä. (IJ)
19/09/2011

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy