Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Conan the Barbarian - Collector’s Edition

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1981Kesto: 130 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.35
Ääniraita: Dolby Digital Mono
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Sword and scor­ce­ry -­gen­ren pa­ras elo­ku­va, vaik­ka Mi­liuk­sen li­ki fa­sis­ti­nen tyy­li ei edus­ta R.E. Howar­din nä­ke­mystä.

Sword and scor­ce­ry -gen­ren pa­ras elo­ku­va, vaik­ka Mi­liuk­sen li­ki fa­sis­ti­nen tyy­li ei edus­ta R.E. Howar­din nä­ke­mystä. Co­nan ei pulp-no­vel­leis­saan ol­lut si­leäk­si bo­dat­tu jät­tiläi­nen, vaan ar­pi­ku­dos­ten ko­ris­te­le­ma teräsjän­tei­nen bar­baa­ri.
Hol­lywood tul­kit­si san­ka­ria sa­maan ta­paan kuin Tar­za­nia 1930-lu­vul­la. Sil­ti myös ”väärät tul­kin­nat” ovat näistä po­pu­laa­ri­kult­tuu­rin ykkös­hah­mois­ta nau­tit­ta­via.

Kuva, ääni & ekstrat

Hyvä keräilijän kappale, jos ei mieti sitä, miltä äänen uudelleen masterointi kuudelle kanavalle kuulostaisi. Aiempaan letterbox-levyyn ja laajakuva-VHS:ään verrattuna erinomainen kuva.
Dokumentista (52 min.) selviää, että ohjaajiksi kaavailtiin mm. Ridley Scottia ja Alan Parkeria.
Suurin puute on Howardin sivuuttaminen. Hänen tuotannostaan ja elämästään olisi saanut mielenkiintoista ekstra-tarjontaa. Frank Frazettan ja muiden Conan-kuvitukset, 1930-luvun alkuperäisten Weird Tales -versioiden kuvitukset ja myös sarjakuvat olisivat voineet saada osansa.
Levyn ekstrojen tutkiminen vie kuitenkin yhtä paljon aikaa kuin itse leffakin. Erillisenä on mukana poistettuja kohtauksia, joista mielenkiintoisin on ohjaajan esittämä liskogrillin pitäjä. Milius ja Arnold Schawarzenegger ovat vaivautuneet omille kommenttiraidoilleen. Tehosteosio on tylsä, mutta tuotantokuvat eläväisiä. Mukana on myös trailereita. Käsikirjoittaja Oliver Stonea ja tuottaja Dino De Laurentisia haastatellaan. R1-levy. (PS)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy