Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Ghost Writer

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2010Kesto: 128 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 231668EAN: 6438044260465

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Kuvat

Pierce Brosnan
Pierce Brosnan
Kim Cattrall ja Ewan McGregor
Kim Cattrall ja Ewan McGregor

Elokuva

Hui­kean tii­vis­tun­nel­mai­nen jännä­ri haa­mu­kir­joit­ta­jas­ta, jo­ka pal­ka­taan saat­ta­maan Bri­tan­nian en­ti­sen pää­mi­nis­te­rin muis­tel­mat lop­puun edel­li­sen kir­joit­ta­jan hu­kut­tua epämääräi­sissä olo­suh­teis­sa.

Hui­kean tii­vis­tun­nel­mai­nen jännä­ri haa­mu­kir­joit­ta­jas­ta (Ewan McG­re­gor), jo­ka pal­ka­taan saat­ta­maan Bri­tan­nian en­ti­sen pää­mi­nis­te­rin (Pier­ce Bros­nan) muis­tel­mat lop­puun edel­li­sen kir­joit­ta­jan hu­kut­tua epämääräi­sissä olo­suh­teis­sa. Työ tu­lee saat­taa lop­puun Ca­pe Co­dil­la si­jait­se­vas­sa bunk­ke­ri­mai­ses­sa luk­sus­vil­las­sa, missä on epä­selvää kum­mal­la puo­lel­la muu­ria vaa­nii suu­rem­pi vaa­ra.
Ro­bert Har­ri­sin kir­jaan "T­he Ghost" pe­rus­tu­va ta­ri­na tuo al­kua­se­tel­mal­taan ereh­dyttäväs­ti mie­leen pa­ri­val­ja­kon Geor­ge W. Bush ja To­ny Blair, vaik­kei tästä kir­jai­li­jan mu­kaan in­noi­tus­taan ole­kaan saa­nut. Ro­man Po­lans­kin oh­jauk­ses­sa upea al­kua­se­tel­ma ja tril­le­ril­le mitä otol­li­sin miljöö kään­tyvät upeak­si tril­le­rik­si, jo­ka ki­ristää otet­taan tai­dok­kaas­ti so­ta­ri­kos­syytös­ten ja vä­hi­tel­len avau­tu­van kor­kea­len­toi­sen sa­la­juo­nen kaut­ta. Elo­ku­van tun­nel­mas­sa on pal­jon sa­maa kuin Sul­je­tus­sa saa­res­sa vaik­ka ky­se on­kin ko­ko­lail­la eri­lai­ses­ta ai­vo­jum­pas­ta. Lop­pu­rat­kai­su­kin on hyvä vaik­ka jää­kin vii­run ver­ran mu­nak­kaim­mas­ta väit­teestä.

Kuva, ääni & ekstrat

Erinomainen kuva ja ääni. Kuva luo kolkon, kalliin miljöön vivahteikkasti ja erottelevasti. Alexandre Desplat'n musiikkiraita luo tunnelmaa harkitusti ja myös tehosteet toimivat virkeästi tilassa. Suppeissa ekstroissa Polanskin lyhyt haastattetelu (9 min.) ja koosteet näyttelijäkaartista (12 min.) ja tarinan synnystä (11 min.). Ekstrat esitetään HD-muodossa ja ne on tekstitetty suomeksi. (IJ)
17/09/2011

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy