Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Jurassic Park 2: The Lost World

The Lost World: Jurassic Park 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1997Kesto: 129 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC-1 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 200542EAN: 5050582853469

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Di­no­saa­ren unoh­det­tu pro­tyyp­pi hypähtää kar­tal­le kun brit­ti­pa­ris­kun­nan hu­vi­pur­si ran­tau­tuu vääräl­le pa­ra­tii­si­saa­rel­le.

Di­no­saa­ren unoh­det­tu pro­tyyp­pi hypähtää kar­tal­le kun brit­ti­pa­ris­kun­nan hu­vi­pur­si ran­tau­tuu vääräl­le pa­ra­tii­si­saa­rel­le. Jäl­ki­mai­nin­geis­sa seu­raa sekä tie­de­mies­ten että kor­po­raa­tio­mies­ten ret­ki­kun­nat, jois­ta en­simmäi­nen saa­puu ihail­lak­seen ja do­ku­men­toi­dak­seen vil­linä elä­viä di­no­ja ja jäl­kim­mi­nen pistääk­seen nämä uu­den eläin­tar­han ve­to­nau­loik­si.
Ta­ri­na huk­kaa al­ku­peräi­sen DNA:n­sa, mut­ta tar­joi­lee su­la­va­lin­jais­ta mons­te­ri­viih­dy­kettä, jos­sa T-re­xil­le on va­rat­tu King Kon­gin roo­li. Lisä­maus­tee­na mu­ka­na on la­vea kas­ti mo­nen­moi­sia uu­sia ja van­ho­ja di­no­tut­ta­vuuk­sia. Ih­mis­puo­lel­la Jeff Goldb­lum saa ai­noan hyvän roo­lin kai­ken jo ker­taal­leen ko­ke­neen­na seik­kai­li­ja­na, jol­la on synk­kien en­nus­tus­ten lisäk­si po­ru­kan van­him­pa­na myös etuoi­keus par­hai­den one­li­ne­rei­den lau­ko­mi­seen. Mui­den tehtävä on pitkäl­ti toi­mia syöt­teinä tai syö­tin vi­rittä­jinä.

Kuva & ääni

Luonnollinen ja jäsentynyt kuva. Jälki on edellisosaa pehmempää, joten filmin rakeisuudesta ei ole nyt havaintoakaan, mutta myös osa toiston erottelevuudesta jää samalla puuttumaan. Alun tapaaminen Hammondin luona jää hyvin pehmeäksi, mutta heti saarelle päästyä jälki kohenee selvästi ja ensimmäiset lähikuvat vauvadinosta näyttävät jo oikein hyvältä. Ja jos erottelukyky onkin keskimäärin vain askeleen tai kaksi vanhaa DVD:tä terävämpää, on toisto sitä vastoin monin verroin levollisempaa. Tehostepuolella ei enää nähdä stop motion -animaatiota, vaan ainoastaan mektroniikkaa ja tietokonetehosteita. Häviötön DTS-HD Master Audio -ääniraita hoitaa tehtävänsä jälleen tehokkaasti ja puhtaasti.

Ekstrat

Ekstrojen parasta antia edustaa erinomainen alkuperäinen making of -dokumentti (53 min.), mutta todellinen helmi on kirjailija Michael Crichtonin mielenkiintoinen haastattelu koko saagan synnystä (13 min.). Myös kaksi poistettua kohtausta puoltavat paikkansa, vaikka eivät tarinaa juuri muutakaan. Lisäksi mukana on asiallinen kaksiosainen retrospektiivi (HD 44 min.), mainoshenkinen kooste elokuvan tekemisestä (13 min.), ILM:n hupianimaatio (2 min.), efektivertailuja (21 min.), kuvagellerioita, storyboardeja (ml. alkuperäinen loppukohtaus) ja traileri. Elokuva on julakistu osana trilogiaboksia, joka sisältää Blu-ray-version lisäksi myös Digital Copy -levyn jokaisesta elokuvasta. (IJ)
28/10/2011

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy