Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Herttuatar

The Duchess 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2009Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: SandrewKuva:
1080p 2.35*
Ääniraita: DTS HD
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 207837 EAN: 6438137050591

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sandrew) ellei toisin mainita.

Elokuva

Eh­dot­to­mas­ti kat­sot­ta­va his­to­rial­li­nen draa­ma ker­too Geor­gi­na Ca­ven­dis­his­ta, De­vons­hi­ren hert­tuat­ta­res­ta, jo­ka oli ai­kan­sa nais­kuu­lui­suus, muo­din edelläkä­vijä ja päivän­po­li­tiik­kaan pe­rin ke­vyt­kenkäi­sen tar­mok­kaas­ti osal­lis­tu­nut aa­te­li­nen.

Eh­dot­to­mas­ti kat­sot­ta­va his­to­rial­li­nen draa­ma ker­too Geor­gi­na Ca­ven­dis­his­ta (Kei­ra Knight­ley par­haas­sa roo­lis­saan), De­vons­hi­ren hert­tuat­ta­res­ta, jo­ka oli ai­kan­sa nais­kuu­lui­suus, muo­din edelläkä­vijä ja päivän­po­li­tiik­kaan pe­rin ke­vyt­kenkäi­sen tar­mok­kaas­ti osal­lis­tu­nut aa­te­li­nen. Nai­sen ase­ma ei ol­lut 1700- ja 1800-lu­ku­jen tait­tees­sa kum­moi­nen, kun avio­lii­tot jär­jes­tet­tiin, mie­hillä oli lail­li­nen täys­he­ge­mo­nia ja poi­kien syn­nyttä­mi­nen her­tuat­ta­rien pää­tehtävä.
Näyt­te­lijä­suo­ri­tuk­set hi­po­vat kii­tettävä eikä ta­ri­na­kaan ole niitä ta­val­li­sim­pia, mut­ta tiet­ty lat­teus estää elo­ku­vaa nou­se­mas­ta sii­hen kii­toon, jos­sa his­to­rial­li­nen elo­ku­va saa klas­si­kon ase­man. Tätä ei luul­ta­vas­ti jak­sai­si kat­soa tois­ta ker­taa. Siinä on se ero: os­tai­sit­ko tätä yh­den pul­lol­li­sen vai ko­ko laa­ti­kon? Ehkä puo­lik­kaan pul­lon. Se­kin on jo jo­tain.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas kuva ja ääni, mutta värit näyttävät laimeilta eikä ainakaan äänimaailma herätä henkiin 1700-luvun lumoa. Ekstroissa 41 min. dokumentti, 14 min. poistettuja kohtauksia ja traileri. (PS)
16/07/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy