Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Avatar - The Way of Water

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2022Kesto: 193 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
3D HFR 1.85
Ääniraita: Dolby Atmos 7.1.4
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018026032

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Kuvat

Smurffit tulevat taas
Smurffit tulevat taas

Elokuva

Ja­mes Ca­me­ro­nin suu­ri­ko­koi­set smurf­fit pa­laa­vat osoit­ta­maan kuin­ka kli­seistä voi uut­taa yli kol­mi­tun­ti­sen seik­kai­lun ja jättää ih­mi­set kai­paa­maan lisää.

Ja­mes Ca­me­ro­nin suu­ri­ko­koi­set smurf­fit pa­laa­vat osoit­ta­maan kuin­ka kli­seistä voi uut­taa yli kol­mi­tun­ti­sen seik­kai­lun ja jättää ih­mi­set kai­paa­maan lisää. Tämä on tar­koi­tet­tu vain en­simmäi­sek­si neljästä jat­ko-o­sas­ta — jo­ku päivä edessä siis lie­nee vielä 15 tun­nin mat­ka smurf­fi­maa­han kun­han kaik­ki jat­ko-o­sat val­mis­tu­vat.
Ta­ri­na on ole­ma­ton, hah­mot etäi­siä ja toi­min­ta yllättävän tur­rut­ta­vaa, mut­ta tästä huo­li­mat­ta ko­ne jys­kyttää eteenpäin ja koh­dey­leisö — per­heen kymp­pi­vuo­tiaat — ah­mi­vat jo­kai­sen pik­se­lin. Myös toi­seen ker­taan. Ai­kui­sem­pi kat­so­ja voi jo­ko heittäy­tyä vir­ran vietäväk­si ja naut­tia kiil­to­ku­va­mai­sis­ta miljöistä tai sit­ten ot­taa no­ko­set.
E­lo­ku­va voi muu­toin ol­la täy­si pan­nu­kak­ku, mut­ta maail­ma on hui­kea.

Kuva

Teatterissa HFR 3D:nä nähty kuva tulee kotiteatteriin veitseenterävänä ja kauniin orgaanisesti vellovana 4K:na. Niin kaunis kuin kolmiulotteinen vaikutelma teatterissa pääosin olikin ei kolmatta ulottuvuutta jää tässä kaipaamaan. Se mitä syvyysvaikutelmassa periaatteessa menetetään korvautuu nyt upean erottelvana toistona, jossa pienemmälle ruudulle mahdutetut pikselit tuntuvat kilvoittelen keskenään katsojan huomiosta. Anti on sopivan lelumaista ollakseen mielikuvitusmaailmasta napattua ja kuitenkin samalla virheettömän uskottavaa. On oikeastaan aploodien paikka kuinka ilmeikkääksi Na'vi-kansa on tässä saatu animoitua.

Ääni

Äänipuolella vesimassat vellovat ja narratiivi etenee paikoin kuiskauksen lailla. Napakka, tilava ja energinen ääniraita on kaikkea mitä toivoa voi — ja toisin kuin aikoinaan teatterissa on äänenvoimakkuus kotona säädettävissä muutoinkin kuin korvatulppien avulla.

Ekstrat

Boksissa sisältää 4K-levyn lisäksi kaksi blu-raytä. Elokuvan 4K- ja HD-versioiden lisäksi tarjolla on 3 tuntia lisukkeita elokuvan ja sen maailman synnystä. (IJ)
14/07/2023

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy