Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

The Lord of the Rings: The Return of the King - Special Extended DVD Edition

Taru Sormusten herrasta: Kuninkaan paluu 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2003-2004Kesto: 242 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.40
Ääniraita: DTS6.1ES
Dolby Digital 5.1EX
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

"­Sau­ron on ol­lut mi­nul­le ai­na pie­noi­nen on­gel­ma", oh­jaa­ja Pe­ter Jack­son sa­noo.

"Sau­ron on ol­lut mi­nul­le ai­na pie­noi­nen on­gel­ma", oh­jaa­ja Pe­ter Jack­son sa­noo. Kir­jas­sa pa­huu­den epämääräi­syys oli vain etu, mut­ta vi­suaa­li­nen tai­de on toi­nen jut­tu.
Hyvä lo­pe­tus tämä sil­ti on, mut­ta ei oi­keas­taan ex­ten­ded -pa­ke­tin 48 mi­nuut­tia pi­den­ne­tyn ver­sion an­sios­ta. Tällä ker­taa lisäyk­set eivät ole ko­vin mer­kittä­viä.
Sa­ru­ma­nin lop­pu ei kun­nioi­ta al­ku­peräis­teos­ta. Kon­nun puh­dis­tus­ta ei ku­va­ta. Toi­saal­ta kol­mo­so­saa on muu­ten­kin ir­vail­tu tur­han mo­nen lo­pe­tuk­sen elo­ku­vak­si.
On­nek­si oh­jaa­ja päät­ti jättää käyttämättä Sau­ro­nin ja Ara­gor­nin kak­sin­tais­te­lun Mus­tal­la por­til­la, kos­ka se oli­si pistä­nyt pu­ri­taa­nit lo­pul­li­ses­ti kuo­huk­siin.
Haus­ka yk­si­tyis­koh­ta: Sau­ro­nin suu­na oli As­falt­ti­so­tu­rin he­ko­lentäjä Bru­ce Spen­ce. Hän ei pääs­syt ol­len­kaan mu­kaan teat­te­ri­ver­sioon.
Uu­si koh­tauk­sia ovat mm. Sa­ru­ma­nin lop­pu, ryyp­py­ki­sat, De­net­hor nä­kee har­hanäyssä Bo­ro­mi­rin, pää­kal­lo­kyl­py, Noi­ta­ku­nin­gas koh­taa Gan­dal­fin, haa­muar­mei­ja hyökkää me­ri­ros­voa­luk­seen, Goth­mo­gin lop­pu, Ara­gorn pa­ran­taa Eowy­nin, Fro­do ja Sam värvätään örk­kiar­mei­jaan ja Sau­ro­nin suu esittää dip­lo­ma­tian tai­to­jaan.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuvan laatu on liki virheetön kuten teatteriversiossakin. Kerran hienoista aliasoitumista ikkunankarmissa, eipä juuri muuta. DD5.1EX:n lisäksi mukana on entistäkin muhkeampi, aito 6.1-raitainen DTS-ES. Eroa ääniraitojen välillä ei ole kovin helppo huomata.
Neljällä levyllä. Mittavien dokumenttien alku panee jopa Tolkienin Kalevala-vaikutukset tietävän suomalaisen haukkomaan henkeään. Siksi paljon eeposta, Suomen kielioppia ja brittiläisittäin lausuttua suomea hehkutetaan. Tolkien loi Quenya-haltiakielen suomen pohjalta. Se ei kuulosta Aragornin suussa suomelta, koska se onkin sitä, miltä kalevalainen trokee kuulostaa anglosaksin korvaan. 28+24+38+19+47+12+30+5 min. dokumentit. Neljä kommenttiraitaa, joilla esiintyy peräti 40 tuotantoon osallistunutta. Kaksi interaktiivista karttaa. Yhteensä yli 2000 kuvaa ja tuotantokuvagalleria.
Samaan aikaan julkaistiin myös Collector’s DVD Gift Set, joka sisälsi Minas Tirith-pienoismallin ja ylimääräisen konsertti-levyn.
(PS)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy