Yli 10 200 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
DVD

Memento

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2000Kesto: 109 minuuttia
Julkaisija: EgmontKuva:
Anamorfinen 2.33
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Ne­ro­kas tril­le­ri mie­hestä, jo­ka on me­nettä­nyt lä­hi­muis­tin­sa.

Ne­ro­kas tril­le­ri mie­hestä, jo­ka on me­nettä­nyt lä­hi­muis­tin­sa. Ta­paus eroaa tyy­pil­li­sestä am­ne­sias­ta si­ten, että pää­hen­kilö muis­taa kai­ken en­nen vai­mon­sa mur­haa. Sen jäl­kei­sestä elämästä hän hah­mot­taa vain pa­rin mi­nuu­tin jak­so­ja. Kär­ryil­le ka­ve­ri pää­see kir­joit­ta­mal­la lap­pui­hin, po­la­roid-ku­viin ja ta­tuoi­mal­la var­ta­loon­sa vink­kejä siitä, ku­ka on vi­hol­li­nen ja ku­ka ystävä.
E­lo­ku­van vah­vuus on sen mo­saiik­ki­mai­nen ra­ken­ne, jo­ka pa­nee kai­kis­ta juo­ni­ta­kau­tu­miin pe­rus­tu­vis­ta tril­le­reistä pa­rem­mak­si. Nyt eri koh­tauk­set on pan­tu si­kin so­kin, jo­ten kat­so­jan tu­lee kerätä pa­la­pe­limäistä tie­toa ja al­kaa it­se hah­mot­taa, mitä oi­keas­taan on ta­pah­tu­nut. Oh­jaa­ja ot­taa ai­ka­moi­sen ris­kin, jo­ka kan­nat­taa.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas kuva ja ääni. Varsin luovaa audiovisuaalisuutta. Etenkin kuvamaailma on persoonallinen. Tyylikeinoilla pyritään korostamaan aikaosioiden eroa. Myös mustavalkokuvaa käytetään taidokkaasti. Väripinta valuu yhdessä alkukohtauksessa, muuten virheetön kuva. Levylle ei ole tallennettu laisinkaan ekstroja. (PS)

Tekijät

Ohjaaja: Christopher Nolan
Pääosissa: Guy Pearce
Tarina: Jonathan Nolan Christopher Nolan
Kuvaus: Wally Pfister
Musiikki: David Julyan

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy