Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Manaaja

The Exorcist – Extended Director's Cut 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1973Kesto: 132 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
4K HDR 1.85
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018028623

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.

Elokuva

Hie­nos­to­per­heen tytär väittää sän­kynsä pomp­pi­van, mut­ta en­nen kuin tätä ku­kaan us­koo on pa­huus jo ot­ta­nut val­lan koh­tees­taan.

Hie­nos­to­per­heen tytär väittää sän­kynsä pomp­pi­van, mut­ta en­nen kuin tätä ku­kaan us­koo on pa­huus jo ot­ta­nut val­lan koh­tees­taan. Lää­ke­tie­teen si­jaan ai­noa loh­tu löy­tyy ma­naa­jas­ta.
Val­ta­vir­ran kau­hue­lo­ku­vien kes­tok­las­sik­ko on nä­ke­mi­sen ar­voi­nen ta­paus mo­nes­sa mie­lessä. Yk­sin­ker­tai­sen kylmäävä ta­ri­na sot­kee kieh­to­vas­ti yh­teen mu­nais­ta mys­tiik­kaa, mo­der­nia lää­ke­tie­dettä ja ai­ka­kau­det ylittävää pai­nia hen­ki­maail­man olen­nois­ta. Was­hing­to­nin Geor­ge­town lai­naa täl­le il­meikkäät puit­teet, mut­ta ko­vin vääntö ja vi­suaa­li­nen ty­ki­tys käydään to­ki neljän seinän sisällä. Tämä kuu­luu Hitch­coc­kin Psy­kon ohel­la nii­hin elo­ku­viin, jot­ka kan­nat­taa nähdä jo yleis­si­vis­tyk­sen vuok­si vaik­kei gen­re sinällään pu­hut­te­li­si­kaan.
Pi­den­net­ty oh­jaa­jan ver­sio nyt oh­jaa­jan sil­mien al­la 4K-mas­te­roi­tu­na ver­sio­na. Elo­ku­va pe­rus­tuu Wil­liam Pe­ter Blat­tyn ro­maa­niin (1971).

Kuva

Upean dynaaminen kuva on tummasävyinen, vakaa kuin vatupassi ja väritoistoltaan luontevan kolkko ja märkivä. Uudelleen 4K:na remastetoitu kuva näyttää hengityksen ilmassa, kukkaiskuviot tapeteissa ja märkivät avohaavat tarkemmin kuin edes välttämättä tarvitsisi. Ohjaaja pääsi viimeisinä tekoinaan vielä vahtimaan tämän remasteroinnin valmistumista. Jälkeä ei erehdy luulemaan moderniksi jännäriksi, mutta filmaattisen luotaava ote on erinomainen.

Ääni

Hiljaisesti vääntävä ääniraita pitää henkimaailman älämölön hallittuna ja dialogin läsnäolevana. Mike Oldfieldin legendaarinen pimputus on tässä pienemmässä roolissa kuin muistikuva kertoi, mutta soi sekin puhtaasti.

Ekstrat

Ekstroissa puhelias joskin paikoin kuvaa toistava ohjaajan kommenttiraita. (IJ)
01/03/2024

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy