Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Riskibisnes

Risky Business 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1983Kesto: 99 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 1.85
Ääniraita: Dolby TrueHD
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 91463 EAN: 7321946216625

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ris­ki­bis­nes on kuin ylös ja alas vael­ta­va si­ni- ja co­si­nikäyrä ar­vos­tuk­sen­sa osal­ta.

Ris­ki­bis­nes on kuin ylös ja alas vael­ta­va si­ni- ja co­si­nikäyrä ar­vos­tuk­sen­sa osal­ta. Pi­din tätä aiem­min yliar­vos­tet­tu­na ko­me­dia­na, mut­ta etäi­syyttä ot­ta­mal­la sen vah­vuu­det ko­ros­tu­vat.
Tei­ni-ikäi­nen poi­ka pa­nee bor­del­lin pys­tyyn, kun van­hem­mat ovat lo­mal­la. Näin luo­daan mai­nio­ta sa­tii­ria ame­rik­ka­lai­ses­ta kii­pijäyh­teis­kun­nas­ta, suo­ri­tus­kes­kei­sestä kas­va­tuk­ses­ta ja elämän­tyy­lin tyhjänpäiväi­syy­destä.
Tom Crui­sea in­hoa­vil­le tämä on hyvä ro­ko­te. Roi­ma an­nos tau­di­nai­heut­ta­jaa te­kee im­muu­nik­si.
Täh­tien to­del­lis­ta psyy­kettä on vai­kea mennä ar­vioi­maan, mut­ta jo­ten­kin tun­tuu, että nuo­ri Joel on Tom Crui­se ikui­ses­ti ja iän­kaik­ki­ses­ti. Liian ly­hyt, liian pin­nal­li­nen, liian kun­nian­hi­moi­nen, liian är­syttävä.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva näyttää rakeisuutensa, eikä ole juurikaan DVD-versiota näyttävämpi. Ääniraita toistuu kliinisesti, eikä luo tilaa. Oman lisänsä ilmaisuun tuo Tangerine Dreamin musiikki, joka luo Balde Runnerin outoa tunnelmaa Illinoisin esikaupunkitunnelmaan. Ekstroissa kuvallinen kommenttiraita (vain BonusView/BD Live –soittimilla), 29 min. dokumentti, 15 min. koekuvauksia, ohjaajan versio loppukohtauksesta (7 min.), 5.1-masteroitu soundtrack ja traileri. (PS)
08/02/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy