Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Faster

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2010Kesto: 98 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 262949EAN: 5051160283678

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Kuvat

Dwayne Johnson hetkeä ennen starttipistoolin laukausta
Dwayne Johnson hetkeä ennen starttipistoolin laukausta
Tälläistä kuvaa tietokonenörtistä näkee elokuvissa - oikeasta elämästä nyt puhumattakaan - harmillisen harvoin
Tälläistä kuvaa tietokonenörtistä näkee elokuvissa - oikeasta elämästä nyt puhumattakaan - harmillisen harvoin
The Rock patsasposeerauksessa
The Rock patsasposeerauksessa
Billy Bob Thornton on hyvässä roolissa rappioituneena, mutta silti melkein kunnollisena poliisina
Billy Bob Thornton on hyvässä roolissa rappioituneena, mutta silti melkein kunnollisena poliisina
Maggie Grace
Maggie Grace

Elokuva

Jos toi­min­tae­lo­ku­va on lap­sel­li­nen on se huo­no kos­ka siitä puut­tuu vaa­dit­tua ka­tu-us­kot­ta­vauut­ta, mut­ta entä jos sinällään tiuk­kail­mei­nen toi­min­tae­lo­ku­va am­men­taa selväs­ti­kin kaik­ki ai­nek­sen­sa kes­ken­kas­vuis­ten poi­kien vauh­dik­kaim­mis­ta päiväu­nis­ta?

Jos toi­min­tae­lo­ku­va on lap­sel­li­nen on se huo­no kos­ka siitä puut­tuu vaa­dit­tua ka­tu-us­kot­ta­vauut­ta, mut­ta entä jos sinällään tiuk­kail­mei­nen toi­min­tae­lo­ku­va am­men­taa selväs­ti­kin kaik­ki ai­nek­sen­sa kes­ken­kas­vuis­ten poi­kien vauh­dik­kaim­mis­ta päiväu­nis­ta? Tätä voi miet­tiä kat­soes­saan aiem­min yti­mekkääs­ti ni­mellä "T­he Rock" tun­ne­tun Dway­ne John­so­nin uu­sin­ta vauh­tipätkää, jo­ka on kuin kaik­kien kort­te­lin pik­ku­poi­kien mie­li­ku­vi­tuk­ses­ta am­men­net­tu nou­topöytä toi­min­tak­li­seitä.
Van­ki­las­ta va­pau­tu­van kors­ton (Dway­ne John­son) mie­lessä pyö­rii vain kos­to, eikä millään ole mitään vä­liä en­nen kuin kaik­ki vi­ha­mie­het ma­kaa­vat maan al­la. Suu­rin osa lii­pa­si­men edessä ole­vis­ta kon­nis­ta tun­tuu omi­tui­ses­ti alis­tu­neen tuo­miopäivänsä lä­hes­ty­mi­seen, mut­ta sen si­jaan urak­kaa hi­das­taa tie­to­ko­nenör­tistä mil­jonää­rik­si ja elä­mys­ha­kui­sek­si palk­ka­tap­pa­jak­si ryh­ty­nyt va­paa­her­ra. Myös rap­pioi­tu­nut et­sivä (Bil­ly Bob Thorn­ton) ha­luaa etu­ri­vin pai­kan tap­po­ral­liin.
Kiis­tat­ta epäus­kot­ta­va elo­ku­va pus­kee eteenpäin ihail­ta­val­la vim­mal­la jo al­ku­met­reistä läh­tien eikä edes yritä se­li­tellä it­seään va­ka­vas­tio­tet­ta­vak­si elo­ku­vak­si. Vii­meistä piir­toa myö­ten sti­li­soi­tu tur­bo­viih­dy­ke tar­joi­lee grou­vin yk­sioi­kois­ta toi­min­taa ja poi­ka­mai­sen fa­ta­lis­ti­sia juo­nenkään­teitä rou­hean pa­ti­noi­tuun, pe­ria­me­rik­ka­lai­seen kuo­siin pa­kat­tu­na. Mus­ke­liau­to­ja, alus­vaa­te­mal­le­ja, duu­na­ria­sen­net­ta ja pin­ta­lii­to­jet­set­tiä — kaik­kea on mu­ka­na so­pi­vis­sa mää­rin. Te­kijöillä on ai­van var­mas­ti ol­lut haus­kaa tätä ko­koon unel­moi­des­saan. Ja haus­kaa on myös kat­so­mos­sa, vaik­ka pyt­ti­pan­nu­han tämä on.

Kuva & ääni

Erinomainen kuva on tumma, terävä ja läpeensä näyttävästi tyylitelty. Äänipuolella Kenny Rogersin "I Just Dropped In (To see What Condition My Condition Was In)" osuva käyttö herättää välittömästi odotuksia, ja myöhemminkin musiikkiraita pitää hyvin mielenkiintoa yllä vaikka jääkin lopulta paljon alkuvaikutelmaa geneerisemmäksi. Taidokkaasti punottu audiovisuaalinen toteutus tapailee pääosin musiikkivideomaista ilmaisua, mutta onneksi perin onnistuneesti eikä lainkaan puuduttavasti.

Ekstrat

Ekstroissa nettipohjainen triviaraita, oikeasti vaihtehtoinen loppu ohjaajan alustuksella (13 min.), poistettuja kohtauksia ohjaajan alustuksin (11 min.), animoituja storyboardeja (12 min.) ja kaksi asiallista koostetta elokuvan tekemisestä (yht, 24 min.). Ekstrat esitettään HD-formaatissa. (IJ)
23/08/2011

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy