Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Tosi valheita

True Lies 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1994Kesto: 141 minuuttia
Julkaisija: N/AKuva:
1080p 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 8433479605487

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (N/A) ellei toisin mainita.

Elokuva

Per­heen nört­ti isä on näennäi­ses­ti tylsä myyn­ti­tyk­ki, mut­ta pu­he­lin­ko­pin toi­sel­la puo­len tästä kuo­riu­tuu kan­sai­navä­li­nen su­pe­ra­gent­ti.

Per­heen nört­ti isä (Ar­nold Sc­hwar­zen­ne­ger) on näennäi­ses­ti tylsä myyn­ti­tyk­ki, mut­ta pu­he­lin­ko­pin toi­sel­la puo­len tästä kuo­riu­tuu kan­sai­navä­li­nen su­pe­ra­gent­ti. Vai­mo (Ja­mie Lee Cur­tis) ei tiedä tästä mitään vaan pää­tyy et­simään eloa elämäänsä syrjä­hyp­pyä suun­nit­te­le­mal­la. On­nek­si ter­ro­ris­tien suun­ni­tel­ma toi­mii mitä par­haa­na pa­ri­suh­de­te­ra­pia­na.
Ar­nold Sc­hwar­ze­neg­ger on kuu­lem­ma ai­na ha­lun­nut tehdä Ja­mes Bond -e­lo­ku­van, jo­ten tässä se on. Ky­seessä on­kin erittäin slip­pat­tu ja viih­dyttävä toi­min­ta­ko­me­dia, jo­ka pitää naa­man po­ke­ril­la ja on sekä val­loit­ta­van haus­ka että us­kot­ta­van jän­nittävä. Ta­ri­na toi­mii funk­tio­naa­li­ses­ti ta­va­no­mai­se­na — jos­kin näyttäväs­ti ku­vi­tet­tu­na — agent­ti­seik­kai­lu­na, mut­ta suo­ras­taan lois­taa tähän yh­dis­tyvän mauk­kaan pa­ri­suh­ded­raa­man an­sios­ta. Yh­dis­telmän ei pitäi­si toi­mia, mut­ta pää­pa­ri ot­taa ase­tel­mas­ta kai­ken ir­ti ste­reo­ty­pioil­le nau­raen.
Tätä ei tar­vit­se ver­ra­ta Isä­ni on tur­bo­mies tai Last Ac­tion He­ro -fars­sei­hin sillä lä­hem­pi ver­tai­lu­koh­ta löy­tyy Vaa­ral­li­nen tehtävä -saa­gas­ta tai mauk­kaas­ti mo­der­ni­soi­dus­ta 007-e­pi­so­dis­ta. Ky­seessä on myös pe­rin mal­li­kas Hol­lywood-viih­dy­ke, jol­lai­set mo­nes­ti lässähtävät kei­no­te­koi­suu­teen, mut­ta tässä ko­ko­nai­suus rul­laa nä­tis­ti. Voi­ko tätä nyt jo ti­tu­lee­ra­ta van­han Hol­lywoo­din mes­ta­ri-pop­pa­rik­si?

Kuva

Aavistuksen pehmeä, mutta kokonaisuudessaan kelpo kuva on vakaa, väritoistoltaan luonteva ja asiallisen jäsentynyt. Ensi vuonna elokuva täyttää tasavuosia, joten luvassa lienee 4K-päivitys, joka onkin paikallaan.

Ääni

Erinomainen ääniraita toistaa konetulen, dialogin ja tangot mukisematta ja kaapin paikan näyttäen. Levyltä löytyy alkuperäisen englanninkielisen raidan ohella myös sarja dubattuja raitoja.

Ekstrat

Ekstroissa Jamie Lee Curtisin juontama making of (23 min.), teaseri, traileri, TV-spotti, mainoshenkinen kooste (7 min.) ja hyvä sarja näyttelijöiden haastatteluita (Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis ja James Cameron, yht. 15 min.) ja kooste ensi-illasta (6 min.). Ekstrat on onneksi jätetty dubbaamatta, joten juonto on yhä englanniksi. Kyseessä on espanjalainen julkaisu ilman suomenkielisiä tekstityksiä. Elokuva on katsottavissa myös Disneyn tilausvideopalvelusta. (IJ)
12/09/2023

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy