Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Panssarikenraali Patton

Patton 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Myyt­ti sie­lun­vael­luk­seen us­ko­vas­ta ko­va­pin­tai­ses­ta jenk­ki­ken­raa­lis­ta saa eep­pi­siä ja spek­taak­ke­li­mai­sia muo­to­ja, mut­ta py­syy ta­sa­pai­nos­sa, kos­ka ko­ko pai­no las­ke­taan yk­silön har­teil­le – mitä nyt Karl Mal­den an­taa taus­ta­tu­kea.

Myyt­ti sie­lun­vael­luk­seen us­ko­vas­ta ko­va­pin­tai­ses­ta jenk­ki­ken­raa­lis­ta saa eep­pi­siä ja spek­taak­ke­li­mai­sia muo­to­ja, mut­ta py­syy ta­sa­pai­nos­sa, kos­ka ko­ko pai­no las­ke­taan yk­silön (Geor­ge C. Scott) har­teil­le – mitä nyt Karl Mal­den an­taa taus­ta­tu­kea. Yh­dys­val­lat on ai­na van­no­nut yk­silön mu­kaan, mut­ta ar­mei­jas­sa ja ur­hei­lus­sa on nou­da­tet­tu kol­lek­tii­vin sääntöjä. Tätä Pat­ton­kin saar­na­si, mut­ta kul­ki omia pol­ku­jaan.
Us­ko­ma­ton ajoi­tus: elo­ku­va teh­tiin hip­pi­vuo­te­na pa­him­man Viet­nam-vas­tus­tuk­sen ai­kaan.­Se­li­tys löy­tyy pro­jek­tis­sa hyl­ly­te­tyn kä­si­kir­joit­ta­ja Fran­cis Cop­po­lan aja­tuk­ses­ta toi­mia mo­lem­piin suun­tiin. Hän ha­lu­si an­taa uut­ta aja­tel­ta­vaa so­ta­hul­lua ken­raa­lia in­hon­neil­le li­be­raa­leil­le ja kiu­soi­tel­la so­ta­san­ka­ria ihai­le­via hur­raaisän­maal­li­sia ta­ho­ja.
Sa­mal­la tämä toi­mii ta­ru­na kah­des­ta pri­ma­don­nas­ta. Mont­go­me­ry oli toi­nen, mut­ta vain Pat­ton myön­si el­keensä.
Suo­men synkkä men­nei­syys nä­kyy: kar­tal­la vain Suo­mi on ku­tis­tu­van Sak­san rin­nal­la sa­maa vä­riä. Es­pan­jan ar­mei­jal­ta lai­na­tut tan­kit eivät näytä au­tent­ti­sil­ta.
13/10/2008

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1969Kesto: 172 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 2.20*
Ääniraita: DTS HD5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 78418EAN: 6420614609361

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy