Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Fury

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2014Kesto: 135 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051162338772

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Elokuva

B­ru­taa­lin yti­mekäs ku­vaus pans­sa­ri­vau­nu­mie­histöstä ja tämän ka­peas­ta pai­kas­ta toi­sen maail­man­so­dan näyttämöllä.

B­ru­taa­lin yti­mekäs ku­vaus pans­sa­ri­vau­nu­mie­histöstä ja tämän ka­peas­ta pai­kas­ta toi­sen maail­man­so­dan näyttämöllä. Suur­ta so­tao­pe­raa­tio­ta ja elämää suu­rem­pia san­ka­ri­te­ko­ja odot­ta­vaa kat­so­ja pitää tätä sup­pea­na ta­ri­na­na, mut­ta epi­so­dis­sa on kons­tai­le­ma­ton­ta särmää ja elämän­pi­tui­sen san­ka­ri­ta­ri­nan ma­kua. Nat­si-Sak­san kuo­lin­ko­ri­nat an­ta­vat ta­pah­tu­mil­le mie­len­kiin­toi­sen taus­tan, jo­ta ei ole so­tae­lo­ku­vis­sa lii­kaa käy­tet­ty, mut­ta tär­keäm­pi näyttämö pans­sa­ri­vau­nun sisällä on tätä­kin har­vi­nai­sem­pi nähtä­vyys.
So­dan ar­jen ku­vauk­se­na tämä on pu­re­va pas­tis­si, jo­ka va­kuut­taa piirtämänsä ku­van au­tent­ti­suu­del­la ja yllättää muu­ta­mal­la tuo­reel­la va­lin­nal­la kli­sei­den lo­mas­ta. Nuo­ren viat­to­man tu­lok­kaan lisäys paa­tu­nee­seen lau­maan on help­po va­lin­ta draa­man luo­mi­sek­si, mut­ta elo­ku­va kan­taa taak­kan­sa mie­hekkääs­ti, eikä ri­pus­ta ko­ko ole­mas­sao­lon­sa tar­koi­tus­ta tämän yh­den kor­tin va­raan. Tu­lok­se­na on ve­revä ja is­kevä rin­ta­ma­ku­vaus, jos­sa ideo­lo­gia jää väistämättä so­dan jal­koi­hin, mut­ta ky­tee kui­ten­kin lop­puun saak­ka kai­kis­sa mie­hissä.

Kuva & ääni

Rosoiseen realismiin pyrkivä kuva on komeaa katsottavaa ja päälle rynnivät Tiger-panssarivaunut ja jalkaväki tihentävät hyvin sykettä kotikatsomossa asti. Vahva ääniraita on myös paljon vartijana panssareiden ja niiden tuhonaseiden viestinviejänä. Dieselit nakuttavat, ammukset kimpoilevat, maa lentää ja Brad Pittin ääni pysyy vakaana kaiken keskellä. Tyylikäs musiikkiraita sovittaa yhteen sodan ja paikoin toismaalliset tunnelmat hurjaksi taipaleeksi, joka tuntuu kolkuttelevan manalan portteja.

Ekstrat

Ekstroissa miesten taustoja hieman täydentävä sarja poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia (56 min.), kuvagalleria ja sarja koosteita toveruudesta (11 min.), ohjauksesta (18 min.), panssarivaunuveteraaneista (12 min.) ja kuvauksiin saaduista oikeista Sherman- ja Tiger-panssarivaunuista (13 min.). (IJ)
26/02/2015

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy