Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Rated X

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Por­no­teol­li­suu­teen ei koh­dis­tu kum­mois­ta gla­nou­ria ja vii­mei­set­kin ku­vi­tel­mat haih­tu­vat Ra­ted X –e­lo­ku­vaa seu­ra­tes­sa.

Por­no­teol­li­suu­teen ei koh­dis­tu kum­mois­ta gla­nou­ria ja vii­mei­set­kin ku­vi­tel­mat haih­tu­vat Ra­ted X –e­lo­ku­vaa seu­ra­tes­sa. Sinänsä ai­he on pe­rus­tel­tu, sillä Be­hind the Green Doo­rin, en­simmäi­sen laa­jal­le le­vi­te­tyn por­noe­lo­ku­van te­kijät Ar­tie (C­har­lie Sheen) ja Jim (E­mi­lio Es­te­vez) Mitc­hell ovat pääs­seet va­ka­vas­ti­kin otet­tu­jen elo­ku­va­his­to­rioi­den si­vuil­le.
Vuon­na 1972 por­no­bis­nes pe­rus­tui pi­mei­siin luo­liin ja sut­tui­siin so­hi­mi­siin. Kun nor­maa­le­ja elo­ku­va­roo­le­ja ja kuu­lui­san pe­suai­ne­mai­nok­sen teh­nyt Eve­lyn Cham­bers suos­tui mu­kaan por­noe­lo­ku­vaan, ame­rik­ka­lai­nen ai­kuis­viih­de ei ol­lut enää en­ti­sensä. Sen­suu­ri ja po­lii­si­rat­siat oli­vat ar­kipäivää jo­pa li­be­raa­lis­sa San Fran­cis­cos­sa. Elo­ku­va tuot­ti kym­me­niä mil­joo­nia dol­la­rei­ta, mut­ta val­tao­sa va­lui ma­fian yllä­pitä­mil­le teat­te­reil­le. Nii­den ei tar­vin­nut pelätä te­kijä­noi­keus­rik­ko­muk­sia, kos­ka ky­seessä oli por­noe­lo­ku­va.
E­lo­ku­vaa pi­ristää to­del­li­suus­poh­jan lisäk­si to­sielämän vel­jes­ten kes­kinäi­nen ke­mia kah­des­sa pääo­sas­sa.

Kuva, ääni & ekstrat

Ankeahko kokokuva múistuttaa vanhoja pornokuvia, sillä aikoinaan ne kuvattiin filmille. Aliasing-virheet luovat haloilmiöitä tasoihin. Lattea ääniraita. Ekstroissa traileri, kuvagalleria, faktaruutuja ja biografiat. John Cassavetesin sukunimi on tekstityksessä kirjoitettu väärin, kahdella t-kirjaimella. (PS)
23/03/2009

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2000Kesto: 111 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 103306 EAN: 6416548921518

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Future Film) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy