Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
DVD

20,000 Leagues Under the Sea - Special Edition

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Ih­meen har­voin näh­ty seik­kai­luk­las­sik­ko.

Ih­meen har­voin näh­ty seik­kai­luk­las­sik­ko. Ju­les Ver­ne loi Leo­nar­do da Vin­cin iki­van­ho­jen aa­tos­ten poh­jal­ta en­simmäi­sen maail­man­vi­hol­li­sen. Po­pu­laa­ri­kult­tuu­riin läh­temättömän jäl­jen jättä­nyt hyvä-pa­ha, kap­tee­ni Ne­mo, kylläs­tyy mo­der­niin maail­maan vuon­na 1868 ja al­kaa upot­taa ka­pi­ta­lis­tien lai­vo­ja Nau­ti­lus-su­kel­lus­ve­neellään. Ku­vaa ai­kaa Eu­roo­pan hul­lun vuo­den jäl­keen, kun Marx ja En­gels oli­vat teh­neet osu­vat ky­sy­myk­sensä ra­han ja val­lan mo­raa­lis­ta.
Hie­no kas­ti (Ja­mes Ma­son, Kirk Doug­las, Pe­ter Lor­re). Te­hos­teil­taan hie­man köm­pelö esi­mer­kik­si Har­ry­hau­se­nin sa­man ajan fan­ta­sia­fil­mei­hin ver­rat­tu­na. Sil­ti Dis­neyn en­simmäi­nen maail­man­luo­kan näy­tel­ty elo­ku­va. Bon­de­ja ei oli­si ikinä teh­ty il­man täl­lais­ta esi­merk­kiä.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva näyttää väreiltään ja tarkkuudeltaan taatusti paremmalta kuin aikoinaan Bio Kinossa. Hieman rakeisuutta ja kohinaa. Selkeä monoraita on miksattu pieteetillä 5.1:ksi. THX-sertifikaatti. Kahdella levyllä. Ekstroihin on tallennettu ohjaajan kommenttiraita, 87+16+7 min. dokumentit, Lorren ääninauhoja, Nemon urkumusiikkia, mustekalan esittelyä, 11 min. musiikkidokumentti, 5 min. Nautiluksen esittelyä, 3 min. animaatiokohtaus, 9 min. kadotettu kohtaus, kuvagalleria, Nemon kuolema -otos käsikirjoituksesta, elokuvaan liittyvän rihkaman esittelyä, aikoinaan ennen elokuvaa esitetty 7 min. lyhytanimaatio Aku Ankan seikkailuista Grand Canyonissa, mainoksia, hienoja lobbycardeja, sarjakuvaa, storyboardeja, kuvagalleria, biografiat ja traileri. (PS)

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1954Kesto: 127 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
Anamorfinen 2.38
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy