Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Taistelutoverit

Band of Brothers 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

S­te­ven Spiel­ber­gin ja Tom Hank­sin HBO:l­le tuot­ta­ma, Ste­ven Amb­ro­sen to­si­poh­jai­seen kir­jaan pe­rus­tu­va 10-o­sai­nen mi­ni­sar­ja seu­raa toi­ses­sa maail­man­so­das­sa yhtä las­ku­var­jo­komp­pa­niaa kou­lu­tuk­ses­ta Hit­le­rin ku­kis­tu­mi­seen as­ti.

S­te­ven Spiel­ber­gin ja Tom Hank­sin HBO:l­le tuot­ta­ma, Ste­ven Amb­ro­sen to­si­poh­jai­seen kir­jaan pe­rus­tu­va 10-o­sai­nen mi­ni­sar­ja seu­raa toi­ses­sa maail­man­so­das­sa yhtä las­ku­var­jo­komp­pa­niaa kou­lu­tuk­ses­ta Hit­le­rin ku­kis­tu­mi­seen as­ti. Enemmän kuin mi­ni­sar­ja — en­nem­min­kin mak­si­sar­ja, jon­ka koh­dal­la määrä edel­lyttää myös laa­tua. Niin ikään eh­dot­to­mas­ti enemmän kuin vain Pe­las­ta­kaa so­ta­mies Rya­nin jat­ko-o­sa. Mie­len­kiin­toi­nen ja us­kot­ta­va ko­ko­nai­suus, jo­ka ete­nee miel­lyttävän su­la­vas­ti, vaik­ka seu­rat­ta­via hah­mo­ja ja ta­pah­tu­mia on run­saas­ti.
Roo­lei­hin on löy­det­ty ap­lo­dien ar­voi­set näyt­te­lijät, jois­ta Da­vid Sc­hwim­mer on ken­ties kas­vo­na ku­lu­nein, mut­ta hän­kin sil­ti ural­leen epä­tyy­pil­li­sessä osas­sa mai­nion osu­va. Tek­ni­ses­ti lii­ku­taan lä­hellä Rya­nia ja jäl­ki on­kin mil­tei my­kistävän tai­do­kas­ta. Jak­sot on tal­tioi­tu pa­reit­tain vii­del­le le­vyl­le, joi­den lisäk­si mu­ka­na on yk­si ekst­ra­le­vy. Jul­kais­tu sekä pah­vi- että pel­ti­ko­te­los­sa, jois­ta jäl­kimmäi­nen on ra­joi­te­tun erän eri­kois­pai­nos. Sisältö on mo­lem­mis­sa sa­ma.

Kuva & ääni

Kuva on sekä vaaleissa että tummissa otoksissa erinomaisen elävä ja tarkka. Kuvakohina on likimain ainoa havaittava heikkous, eikä sekään muodostu rasitteeksi kuin harvoissa yksittäisissä otoksissa. Ääniraita on niin ikään korkeatasoinen, eikä sen enempää dialogin kuin tehosteidenkaan toistossa ole tähdellistä moitittavaa. 5.1 -miksaus herää henkiin aina siirryttäessä taistelukentälle, ja etenkin etusektorilla tilakuva on kauttaaltaan vaikuttava. Myös takakanavat tuovat hyvän lisän tilakuvaan, vaikkei tässä suhteessa Ryanin tasolle päästäkään.

Ekstrat

Ekstralevyllä erinomainen dokumentti todellisista tapahtumista ja ihmisistä (78min./anamorfinen), verrattain laadukas making of (30 min.), Ron Livingstonen mielenkiintoinen 12-osainen videopäiväkirja (56 min.), koosteita hahmoista (12 min.), Normandian ensi-ilta (3 min.) ja Jeepin mainos. Lisäksi hyvä DVD-ROM -osio. (IJ)

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2001Kesto: 782 minuuttia
Julkaisija: SandrewKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sandrew) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy