Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Tom Clancy's Jack Ryan - kausi 1

Tom Clancy's Jack Ryan - Season One 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2018Kesto: 400 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
1080p 1.78
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112747985

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

A­ma­zon-­vi­deo­pal­ve­lu päät­ti jat­kaa Jack Rya­nin ta­rua sar­ja­muo­dos­sa.

A­ma­zon-vi­deo­pal­ve­lu päät­ti jat­kaa Jack Rya­nin (mm. Pu­nai­sen lo­ka­kuun metsäs­tys, Nä­kymätön vi­hol­li­nen ja Is­ku Ko­lum­biaan) ta­rua sar­ja­muo­dos­sa. Lä­hi-itään si­joit­tu­va agent­tijännä­ri kuu­los­taa lu­ke­mat­to­mien tu­si­najännä­rei­den jäl­keen ku­lu­neel­ta aja­tuk­sel­ta, mut­ta tässä kei­tos on yllättäen kou­kut­ta­va. Sop­pa myös la­ven­tuu pian pal­kit­se­vas­ti ympä­ri maa­pal­loa, Pa­rii­sis­ta Was­hing­to­niin.
Täy­si­ve­ri­seltä elo­ku­val­ta näyttävä ja lä­peensä har­ki­tul­ta mais­tu­va sar­ja vai­vaa van­hois­ta ai­nek­sis­ta tuo­reen ja ve­toa­van jännä­rin, jo­ka vetää huo­maa­mat­ta puo­leen­sa. Ta­ri­na on tut­tu, mut­ta ker­ron­ta on tai­do­kas­ta ja mo­nin pai­koin so­pi­vas­ti mus­ta­val­koi­suuk­sia välttävää: tässä ter­ro­ris­ti ei ole san­ka­ri ko­to­naan, pom­mi-is­kun uh­rit eivät ole pelkästään vääräus­koi­sia ja jo­pa Al­lah sekä CIA toi­si­naan sa­ma­nar­voi­sia.
Sar­jan suu­rin valt­ti on pääo­san John Kra­sins­ki, jo­ka muis­te­taan ikui­ses­ti Ji­min roo­lis­taan Ame­ri­kan "T­he Of­fi­ce" -sar­jas­ta. Mie­hessä on sa­maa hil­jais­ta ä­lyk­kyyttä ja har­haan­joh­ta­vaa ta­va­no­mai­suut­ta kuin Har­ri­son For­dis­sa, jo­ten tämä ot­taa vai­vat­ta For­din saap­paat omak­seen. Kra­sins­ki sel­viää tässä ve­toa­van us­kot­ta­vas­ti nört­tei­lystä, deit­tai­lus­ta ja myös toi­min­nas­ta, mikä ei ole lain­kaan help­po kom­bi­naa­tio. Kun työpöydän ää­reen ki­ris­tet­ty vie­te­ri va­pau­te­taan tässä maail­mal­le muut­tuu ana­lyt­tik­ko ver­rat­tain us­kot­ta­vas­ti toi­min­nan mie­hek­si, eikä Jack Rya­nin re­per­tuaa­rin kuu­lu tässäkään pa­la­ve­ris­sa hil­jaa ole­mi­nen.
Sar­jaa kat­soes­sa kieltämättä toi­voo, että ai­ka­kau­dek­si oli­si va­lit­tu kylmä­so­ta, mut­ta myös ve­res­li­hal­le as­ti ko­lut­tu ter­ro­ris­tijännä­rei­den gen­re osoit­tau­tuu tässä yhä ke­hi­tys­kel­poi­sek­si. TV-sar­jak­si tämä on to­del­la hyvä suo­ri­tus. Myös sar­jan kak­kos­kau­si lu­paa hyvää.

Kuva

Erinomainen kuva on terävä, luonnollinen ja antaumuksella lavastettu. Miljööt vaihtelevat Yhdysvalloista Lähi-itään ja Eurooppaan, eikä anti koskaan ole klaustrofobinen tai kuiva. Miljööt piirtyvät rikkaasti ja toiminta räjähtävästi, joten juuri enempää ei uskaltaisi pyytää kesän blockbuster-leffaltakaan.

Ääni

Äänipuolella tehosteet iskevät, dialogi soljuu ja Ramin Djawadin (mm. Westworld) iskevä musiikkirita pitää sekin komeasti tunnelmaa yllä.

Ekstrat

Ekstroissa poistettuja kohtauksia, jotka löytyvät jaksovalikon takaa. Ekstrojen poistetut kohtaukset löytyvät jaksovalikon takaa. Kahdella levyllä. (IJ)
26/08/2019

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy