Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin.
Kaikki parhaat.
DVD

Bat 21

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Bat 21 on eri­kois­laa­tui­nen Rea­ga­nin ajan so­tae­lo­ku­va, jo­ka pe­rus­tuu to­si­ta­pah­tu­miin.

Bat 21 on eri­kois­laa­tui­nen Rea­ga­nin ajan so­tae­lo­ku­va, jo­ka pe­rus­tuu to­si­ta­pah­tu­miin. Hy­vien omi­nai­suuk­sien­sa vuok­si se on luul­ta­vas­ti jää­nyt­kin ai­ka vähäl­le huo­miol­le ai­na­kin ko­ti­maas­saan.
Yh­dys­val­tain ar­mei­jan evers­ti­luut­nant­ti, asea­sian­tun­ti­ja Hamb­le­ton (Ge­ne Hack­man) am­mu­taan alas Viet­na­mis­sa 1968. Mie­hestä on pak­su kan­sio Viet­kon­gil­la, jo­ka ame­rik­ka­lais­ten ta­paan pyr­kii löytämään tär­keän so­ti­laan. Uran si­vu-u­ral­le jou­tu­nut tie­dus­te­lu­ko­neen kap­tee­ni (Dan­ny Glo­ver) on lo­pul­ta mie­hen vii­mei­nen ol­jen­kor­si pe­las­tu­mi­seen.
E­ri­koi­sek­si tämän te­kee elo­ku­van hu­maa­ni pe­ru­so­te. Kun poh­jois­viet­na­mi­lai­set syyl­lis­tyvät so­ta­ri­kok­siin, yk­silöt kär­sivät. Kun ka­pi­ta­lis­ti ja im­pe­ria­lis­ti vas­taa jul­muu­teen, ko­ko­nai­nen kylä räjäy­tetään tai­vaan tuu­liin käs­kyn an­ta­jan tie­dos­taes­sa, että sa­mal­la kuo­lee kym­me­niä nai­sia ja lap­sia. Har­vi­nais­ta ob­jek­tii­vi­suut­ta.
Y­leensä la­ji­tyy­pin elo­ku­vien dra­ma­tur­gia tois­taa puu­tu­nei­ta uriaan, mut­ta nyt am­men­ne­taan uut­ta vir­taa sym­paat­ti­sil­la hen­kilö­hah­moil­la. On myös hie­no kek­sintö käyttää golf­kieltä vi­hol­li­sen har­haut­ta­mi­sek­si. Pää­hen­kilö on myös en­simmäistä ker­taa ural­laan maan­pin­nan to­si­toi­mis­sa, ja ko­kee tap­pa­mi­sen vas­ten­mie­li­sek­si.

Kuva, ääni & ekstrat

Keskitason kuva ja ääni. Koska tämä on vain stereo, ei sodankäynnin paine juurikaan elävöitä kerrontaa. Ekstroissa traileri. (PS)
29/10/2010

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1988Kesto: 100 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: I-02249EAN: 6416548516417

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Genre

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy