Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Bob Marley: One Love

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2024Kesto: 107 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018029910

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Vir­ran mu­ka­na sol­ju­va biog­ra­fia kul­jet­taa Bob Mar­leyn pik­ku­po­jas­ta maail­mannäyttämöl­le.

Vir­ran mu­ka­na sol­ju­va biog­ra­fia kul­jet­taa Bob Mar­leyn pik­ku­po­jas­ta maail­mannäyttämöl­le. Ja­mai­kan le­vot­to­muuk­sis­ta kum­pua­va val­lan­ku­mouk­sel­li­nen vies­ti nou­see maail­man­rau­han sa­no­mak­si, jo­ka nä­kee ka­ri­kot, mut­ta maa­laa vies­tinsä näi­den ylit­se. Näin niin hen­kilö­koh­tai­sel­la kuin am­mat­til­li­sel­la ja hu­ma­ni­taa­ri­sel­la­kin ta­sol­la.
Mar­leyn su­vun ja Brad Pit­tin tuot­ta­ma elo­ku­va mais­tuu va­paas­ti hen­gittävältä draa­mal­ta, jo­ka ei al­le­vii­vaa mitään, mut­ta on näh­nyt kai­ken. Rau­hal­li­nen, mut­ta elävällä syk­keellä ta­ko­va draa­ma ei kos­kaan ai­van ala, mut­ta ehkä juu­ri sik­si pää­tyy pe­rin ajat­to­mak­si sa­no­mak­si toi­vos­ta. Mie­hestä ni­men ta­ka­na elo­ku­va ker­too hie­man enemmän kuin bän­di­bus­siin ek­sy­nyt bändä­ri, mut­ta tai­val on tästä huo­li­mat­ta ve­toa­va. Mie­hen ly­hyek­si jää­nyt elämä oli­si ehkä mah­dol­lis­ta ker­ra­ta kat­ta­vam­min­kin, mut­ta tässä fo­kus on kään­net­ty ehkä oi­kein tämän ole­mas­sao­lon sa­no­maan.
Maail­mal­la elo­ku­va on saa­nut pe­rin heik­ko­ja ar­vos­te­lui­ta. Kings­ley Ben-A­di­rin suo­ri­tus­ta pääo­sas­sa on syystä ke­hut­tu, mut­ta muu­toin an­ti on jättä­nyt krii­ti­kot kylmäk­si.

Kuva

Erinomainen kuva on samettisen vakaa ja filmaattisen viimeistelty. Jälki on ilahduttavan terävää ja läsnäolevan luonnollista niin valossa kuin varjossa. 4K:n loisto tulee hienosti esiin sekä hikikarpaloissa yön pimeydessä että joukkokohtausten väkimassoissa. Tietokoneella parannellut luodut tai parannellut osiot näyttävät hitusen pehmeiltä, mutta ei häiritsevästi.

Ääni

Skarppi ja virkeästi vääntävä ääniraita pitää dialogin fokuksessa, mutta herää henkiin musiikkiesityksissä. Kääteissä on komeasti tunnelmaa leirinuotiolta esiintymislavoille, ja keikkakämpältä hienostopippaloihin. Lopulta kokonaisuus maistuu yhdeltä pitkälti kuviteltulta albumilta, mutta musiikki ei koskaan kilpaile draaman kanssa vaan kietoutuu siihen elävästi läpi taipaleen.

Ekstrat

Tekstitetyissä ekstroissa hyvä kokoelma poistettuja kohtauksia (10 min.), sekä koosteet Marleyn näyttelemisestä (7 min.), tarinasta (7 min.), näyttelijöistä (10 min.), kuvauksista Jamaikalla ja Englannissa (8 min.) ja elokuvan bändistä (10 min.). (IJ)
05/07/2024

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy