Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Mafiaveljet

Goodfellas 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1990Kesto: 145 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
4K HDR 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051895407516

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.

Elokuva

S­cor­se­sen Ma­fia­vel­jet on kai­ho­mie­li­nen ja epäon­nis­tu­mi­sen vä­rittämä ker­to­mus yh­den gangs­te­rin nou­sus­ta ja tu­hos­ta.

S­cor­se­sen Ma­fia­vel­jet on kai­ho­mie­li­nen ja epäon­nis­tu­mi­sen vä­rittämä ker­to­mus yh­den gangs­te­rin nou­sus­ta ja tu­hos­ta.
Kieh­to­va pol­ku seu­raa juo­ku­po­jas­ta gangs­te­rik­si ja lo­pul­ta liit­to­val­tion to­dis­ta­jak­si pää­tyvän Hen­ry Hil­lin ta­ri­naa. Hil­lin to­si­ta­ri­naan poh­jaa­va ker­to­mus on ko­mea, su­la­va ja selväpäi­sen va­roit­ta­va epi­so­di ma­fioo­so­jen ihan­noin­nis­ta. Tämä on kuin sor­mea he­ristävä isä, eno tai isoisä, jo­ka sa­noo, että älä poi­ka tee ku­ten minä tein.
Oh­jaa­ja Scor­se­se pyö­rit­te­lee tah­ti­puik­koa vir­heettömäs­ti ja Ray Liot­ta te­kee elämänsä roo­lin kiiltävä­kat­sei­se­na po­jank­lop­pi­na, jo­ka ha­muaa ihan­noi­man­sa elämän­tyy­lin perään täy­sin es­toit­ta. Ai­noas­taan lop­pu­tu­los kat­taa ka­lan­mak­saöl­jyä samp­pan­ja­la­siin. Tämä on Kum­mi­se­tien ohel­la se ma­fia­lo­ku­va, jo­ka muis­te­taan ai­na mai­ni­ta vaik­ka gen­reen to­ki mah­tuu mui­ta­kin merk­ki­paa­lu­ja.

Kuva

Vakaa ja miellyttävän jäsentynyt kuva ei suoranaisesti hämmästytä, mutta antiikkiseen letterboksattuun DVD:hen verrattuna jälki on toki aivan eri sfääristä. Mattapintainen kuva toistaa yksityiskohdat usein luonnostellen, mutta anti on tyylilleen uskollista, patinoidun tunnelmallista ja tyylikkään filmimäistä. Kuvan kaikki osa-alueet tosin vaikuttavat hieman kuristetuilta: musta ei ole aivan mustaa, toisinaan detaljien peitoltaan liiankin mustaa, väritoisto ei ole HDR:ää ja yksityiskohdat jäävät pääosin vaatimattomiksi. Näin erityisesti yön pimeydessä kun taas päivän valossa jälki on parhaimmillaan mainiota. Kyse on aidosta 4K:sta, joka oletettavasti ottaa ilon irti lähdemateriaalistaan, mutta restauraationa tämä vaikuttaa puolivillaiselta yritykseltä.

Ääni

Puhdas ääniraita lurittaa serenadit pehmeästi, dialogin miellyttävän puhtaasti ja satunnaiset tunnekuohut painokkaasti. Anti jää hitusen ontuvaksi ja metalliseksi absoluuttisella asteikolla, mutta ei häiritsevästi.

Ekstrat

4K:n ekstroissa kaksi kommenttiraitaa, joista ensimmäisellä ohjaaja, De Niro, Liotta, Pesci, Bracco, kirjoittaja Nicholas Pileggi, Michael Balhaus ja leikkaaja Thelma Schoonmaker, sekä toisella oikea Henry Hill ja syyttäjä Ed McDonald. Molemmat kommenttiraidat tarjoavat tuutin täydeltä ihmeteltävää elokuvan fanille. Boksi sisältää myös elokuvan HD-version omalla levyllään. (IJ)
28/05/2021

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy