Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Hamburger Hill

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1987Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: LionsgateKuva:
1080p 1.78
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 9007150072582

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Lionsgate) ellei toisin mainita.

Elokuva

Y­liar­vos­tet­tu ja yllättävän kes­kus­te­lu­ve­toi­nen so­ta­ku­vaus ame­rik­ka­lais­ten pa­tal­joo­nas­ta, jon­ka tehtävänä on val­la­ta mä­ki 937 Viet­na­min so­dan ai­ka­na.

Y­liar­vos­tet­tu ja yllättävän kes­kus­te­lu­ve­toi­nen so­ta­ku­vaus ame­rik­ka­lais­ten pa­tal­joo­nas­ta, jon­ka tehtävänä on val­la­ta mä­ki 937 Viet­na­min so­dan ai­ka­na. Tu­lok­se­na on pal­jon jau­he­li­haa.
Ve­ris­ten to­si­ta­pah­tu­mien in­noit­ta­ma fik­tii­vi­nen ta­ri­na pyr­kii luo­maan li­hai­sia hah­mo­ja toi­min­nan tuok­see­seen, mut­ta ei näe tehtäväk­seen ker­toa mitään laa­jem­mis­ta ta­pah­tu­mis­ta. Aja­tus on hyvä, mut­ta dra­ma­ti­soin­ti jää hah­moil­taan ja läsnäo­lol­taan puo­li­tie­hen. To­del­li­ses­sa myl­lyssä ol­leet ve­te­raa­nit ovat kui­ten­kin pitä­neet elo­ku­van hah­mois­ta.
Ker­ron­ta elo­ku­vas­sa ete­nee en­nen kaik­kea tu­li­tais­te­lui­den lo­mas­sa avau­tu­vien erinäis­ten kes­kus­te­lu­pii­rien ja jut­tu­het­kien kaut­ta. Kas­ku­jen ta­kaa avau­tu­vat hah­mot ovat elä­viä, mut­ta eivät kui­ten­kaan eri­tyi­sen ve­re­viä tai us­kot­ta­vas­ti tul­kit­tu­ja. Hah­mot tois­ta­vat la­da­tut vuo­ro­sa­nan­sa, mut­ta eläy­ty­mi­nen ti­lan­tei­siin tun­tuu vii­lu­no­huel­ta. Lop­pu­tu­los on, että tässä kiil­to­ku­va­po­jut säntäi­levät pu­si­kos­ta toi­seen ja yk­sittäi­set in­hi­mil­li­set koh­tauk­set mais­tu­vat ehkä to­si­maail­mas­ta ote­tuil­ta, mut­ta ko­hee­sio näi­den vä­lillä tai edes kun­kin kes­kus­te­lun kim­mo­ke jäävät on­tu­maan.

Kuva

Hätkähdyttävän hyvä kuva toistaa kasvilliston terälehdet ja univormujen ompeleet yllättävän jäsentyneesti ikäisekseen elokuvaksi. Napalmi palaa kirkkaasti, ihosävyt ovat luontevat ja jopa miljööstä löytyy enemmän kuin yksi vihreän tai ruskean sävy. Anti näyttää miltei modernilta sotaelokuvalta, mikä on hurja saavutus.

Ääni

Äänimaisema kieputtaa koptereita ympäri tilaa ja räiskii luoteja milloin mihinkin nurkkaan mutta tästä huolimatta dialogi toistuu puhtaasti. Musiikkia ei käytännössä ole satunnaista matkaradion pihahdusta enempää, mutta sodan äänet täyttävät vaivatta tämän tilan. Bassotoisto on ohut, mutta uskottava.

Ekstrat

Ekstroissa alkuperäinen traileri, saksalainen traileri, asiallinen making of (18 min.) ja kooste lääkintämiehistä (7 min.) Pakan pohjalla vielä faktaruutuja Vietnamin sodan aikajanasta. Kyseessä on saksalainen julkaisu alkuperäisellä englanninkielisellä ääniraidalla ja tekstityksellä. (IJ)
17/01/2022

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy