Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Gambler

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Peliongelmainen kirjallisuuden luennoitsija (Mark Wahlberg) laahustaa läpi elämänsä oppilaitaan grillaten ja pelivelkoja keräten. Joka ilta käsissä on käänteen avaimet, tai ainakin riittävästi pelimerkkejä korkojen kuittaamiseen, mutta tämä ei heilauta miekkosta tuon tippaakaan. Onneksi velkojat osoittavat odottamatonta ymmärrystä.

James Caanin tähdittämän samannimisen vuoden 1974 elokuvan (suomeksi "Piru pakassa") uusiksi kuvittava rappiodraama on pääpiirteissään kuin mikä tahansa runsaslukuisen genrensä edustaja. Sankarin sitkeän itsetuhon ja ihmettä odottavan saamattomuuden seuraaminen kävisi rasittavaksi ellei käsikirjoitus etenisi niin jarruitta ja virkeän dialogin saattelemana kuin mistä nyt saadaan nauttia. William Monahanin käsikirjoitus (mm. "The Departed") löytää aimoannoksen rehellistä rappiota pseudosankaristaan ja tälle sopivan eksentriset vastakappaleet oppi-isien tavoin käyttäytyvistä rahanlainaajista (mm. John Goodman).

Alunperin kaavamaisen tampiolta vaikuttava draama nousee ylös mudasta erikoisella asenteellaan ja keskimääräistä virkeämmällä dialogillaan. Älykkyyden viilu on ehkä ohut ja sen näppäryys tuntuu baarissa keksityltä, mutta trippi on deadbeat-tarinaksi yllättävä. Tarinan punainen lanka on heikko, ja sen kömpelön päätepisteen tarjoama opetus suuren ihmeen tavoittelusta "all in" -asenteella on ehkä se vaarallisin mahdollinen, mutta hahmokavalkaadi on mielenkiintoinen. Omalla "kaikki tai ei mitään" asteikkollaan elokuva on unohdettava tapaus, mutta ei vailla merittejään.

Teknisesti hyvä kuva ja ääni. Los Angelesin tarjoamista oikeista kuvauspaikoista hyötyvä miljöö on virkeä ja vetoava. Musiikkiraitaa otetaan mukaan tarinankerrontaan, tai ainakin sen kommentointiin, tavanomaista vahvemmin. Tekstitetyissä ekstroissa poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia (24 min.), making of (14 min) ja rönsyilevä, mutta kiinnostava sarja koosteita kuvauksista, kuvauspaikoista Los Angelesissa, puvustuksesta, käsikirjoituksen uudelleensovittamisesta ja elokuvien tekemisestä nykypäivänä (yht. 43 min.). Tekstityksessä muutama fiba. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Rupert Wyatt
Pääosissa: Mark Wahlberg John Goodman Brie Larson Michael Kenneth Williams Jessica Lange
Tarina: William Monahan James Toback
Kuvaus: Greig Fraser
Musiikki: Jon Brion Theo Green

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 111 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112720070
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään