DVD - Arvostelu

Day of the triffids DVD arvostelu kansi

Day of the triffids

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Ihmiskunta välttää ilmaston lämpenemisen valjastamalla geenimuunnellut triffidi-kasvit tuottamaan öljyä yhteiskunnan rattaiden pyörittämiseksi, mutta evoluutio pistää tästä huolimatta seuraavan peliketjun kentälle. Jason Wyndhamin romaaniin perustuva brittiminisarja toimii yllättävän tehokkaasti ja onnistuu luomaan mielenkiintoisia hahmoja keskelle kaaosta.

Scifitarinat miltei aina nousevat ja kuolevat lähtöajatuksensa kiinnostavuuden pohjalta, ja tässä on löytynyt perin mielenkiintoinen mekanismi sokaista 90% maapallon väestöstä ja jättää harvat selviytyjät miettimään miten hoitaa tai hyödyntää tilanne. Sarjan ensimmäinen puolisko virittelee hyvin tunnelmaa ja heittelee luontevasti kapuloita rattaisiin, eikä toinenkaan puolisko ole pannukakku, vaikka jännitys lopahtaakin suhteessa ensimmäiseen. Hyvää scifiä.

Tarkoituksellisen surkean alkukohtauksen jälkeen kuva paljastuu erinomaiseksi. Jälki on luontevaa ja miellyttävän terävää. Tietokonetehostein luotu mureneva Lontoo näyttää komealta, ja lähtökohtaisesti hieman koomiset triffiditkin asiallisen uhkaavilta. Ääniraita on pitkälti standardia televisiokamaa, mutta sellaisenaan perin toimintakelpoista. Ekstroissa mielenkiintoinen making of (34 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Nick Copus
Pääosissa: Dougray Scott Joely Richardson Jason Priestley Ediie Izzard Brian Cox
Tarina: Patrick Harbinson Richard Mewis John Wyndham
Kuvaus: Ben Smithard
Musiikki: Alan D. Boyd

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2009Kesto: 178 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 232741EAN: 5706147299165

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään