4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

The Shape of Water

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Sadunomainen tarina mykästä siivoojasta, joka salaisen tutkimuslaitoksen käytäviä puunatessaan rakastuu tankissa pidettyyn kalamieheen. Kyse ei ole horoskoopista vaan otuksesta, joka on ehkä habitukseltaan kuin kotoisin klassikkokauhuleffojen mustasta laguunista, mutta tarinan motiivi puolestaan on peräisin ennemminkin sinisestä laguunista.

Retroscifiä, rakkaustarinaa ja veijarimaista keikkakuvausta kujeillen yhdistävä elokuva on omintakeinen tulkinta Kaunottaresta ja hirviöstä — vakavasti kerrottu tarina, joka suhtautuu pilke silmäkulmassa kaikkeen kertomansa. Kokonaisuus on hellyttävän höpsö elokuva, joka voitti peräti neljä Oscaria sekä parhaana elokuvana ja ohjauksena, että musiikkiraitansa ja tuotantosuunnittelunsa ansiosta. Kaksi ensimmäistä tuntuvat anteliaalta, mutta taiteellisilta pisteiltään kyse on onnistuneesta vyyhdistä.

3.4K:na kuvattu ja 2K:na masteroitu kuva on komeaa katsottavaa. Retroscifin miljöö on mielikuvituksekkaan rikas ja näyttävän värikylläinen. Virheettömän vakaa kuva löytää kohteistaan kiitettävästi yksityiskohtia ja pitää väritoiston vivahteikkaan luontevana vaikka kyse ei olekaan aidosta 4K:sta. 4K-version on levy on ekstraton, mutta boksin toiselta levyltä löytyy HD-version ohella making of (29 min.), kooste tekijöiden kyselytunnilta (13 min.) ja kolme muuta elokuvan syntyä valottavaa lyhyttä koostetta. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Guillermo del Toro
Pääosissa: Sally Hawkins Michael Shannon Richard Jenkins Doug Jones Michael Stuhlbarg Octavia Spencer Lauren Lee Smith Nick Searcy David Hewlett
Tarina: Guillermo del Toro Vanessa Taylor
Kuvaus: Dan Laustsen
Musiikki: Alexandre Desplat

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 123 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
4K HDR 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112743208

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään