Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Southpaw

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Voittoputkeen tuudittautunut nyrkkeilijä (Jake Gyllenhaal) joutuu harkitsemaan etuoikeutettua elämäänsä uudelleen kun yllättävä onnettomuus tuntuu vievän siltä pohjan.

Pääosansa lailla koko elokuvan täytyy kiskoa itsensä ylös tuhtina vellovasta kliseiden suosta, mutta sitkolla ja välähdyksittäin nähtävällä räjähtävällä raivolla tämä onnistuu. Ohjaaja Antoine Fuquan filmografiassa tämä on yllättävän rauhallinen elokuva, mutta hitaasti hiertyvään draamaan mahtuu lopulta julmasti vatsaan iskeviä kohtauksia - mistä infernaalinen alkukohtaus on hyvä esimerkki - ja pieteetillä rakentuvia hahmoja. Myös väistämätön loppuottelu menee hieman eri kaavalla kuin genressä yleensä.

Osa hahmojen rakentamisesta etenee turhan pitkälti kaavojen asettamien askelmerkkien mukaan, mutta myös uskottavia yksityiskohtia on riittävästi mukana. Jake Gyllenhaal tekee asiallisen väkevän roolisuorituksen kohtalon viiltämänä miehenä, joka löytää itsensä uudelleen jossakin kaavojen lomassa. Forest Whitaker on symppis yoda tämän valmentajana, ja jopa Curtis "50 Cent" Jackson selviää sivuosastaan näyttelijän tavoin.

Kokonaisuus on audiovisuaalisesti hiottu nyrkkeilyelokuva, joka ei suoranaisesti vakuuta, yllätä tai uudista genreään, mutta tarjoaa kuitenkin pätevän päähänlyödyn tarinan, joka osaa lopulta solmia omat kengännauhansa. Jos kliseet kestää on Gyllenhaalin ja Whitakerin piruetti näkemisen arvoinen.

Erinomainen kuva on terävä ja tyylikkään tummasävyinen. Elävä ääniraita. Eminemiä soviteltiin alunperin elokuvan pääosaan, joten lienee osuvaa, että miestä kuullaan raidalla. Ekstroissa poistettuja kohtauksia (21 min.), pidennetty harjoittelumontaasi (4 min.), making of (21 min.) ja näytteliöiden kyselytunti (19 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Antoine Fuqua
Pääosissa: Jake Gyllenhaal Forest Whitaker Curtis Jackson Oona Laurence Rachel McAdams Naomie Harris
Tarina: Kurt Sutter
Kuvaus: Mauro Fiore
Musiikki: James Horner

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2015Kesto: 124 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
1080p 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5706140573262

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Scanbox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään