DVD - Arvostelu

Seitsemän - Special Edition DVD arvostelu kansi

Seitsemän - Special Edition

Seven 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Seitsemän kuuluu edelleen ohjaajansa David Fincherin mestariteoksiin. Vakaa konkari (Morgan Freeman) ja nuori kuumakalle (Brad Pitt) tutkivat erikoisia sarjamurhia, jotka toteutuvat loogisesti seitsemän kuolemansynnin mukaisesti.

Jännitys kehittyy kiristyen ja kirskahdellen täydelliseen loppukohtaukseen saakka. Tästä on lajityypissä aika hankala panna paremmaksi, oli sitten kategoriana trilleri tai kauhun tapailu.

David Fincherin toisen mestariteoksen Fight Clubin tapaan toteutettu paketti, jota ilman keräilijän kokoelma on vääjäämättä vaillinainen. Tätä voi kutsua täydelliseksi DVD-tuotteeksi. Kaksi DVD9-levyä. Itse elokuvaa on miksattu uudelleen poikkeuksellisen paljon siihen nähden, että kyse on näin tuoreesta tuotteesta. Aiemmin julkaistu versio onkin yksi pahamaineisimmista: rakeinen kuva, flipperi ja vain kahdeksan kohtausta. Uusi versio jakautuu peräti 37 kappaleeseen.

DVD autorisoitiin suoraan alkuperäisestä filminegatiivista ja sen huomaa. Vaikka elokuva tapahtuu paljolti sateessa, pimeässä ja hämärässä, detaljit toistuvat uskollisesti. Sävyjä löytyy eriasteisesta harmaasta täysin mustaan.Myös ääni on miksattu uudestaan. Säveltäjä Howard Shoren painostavat sävyt pääsevät oikeuksiinsa, kun matalinta bassoa on jykevöitetty. Varsinkin DTS-raidalla sen huomaa. Dolbykaan ei ole huono, vain aavistuksen heiveröisempi. Ääniraidan päätehtävä on välittää ahdistavaa tunnelmaa, eikä tukea äkillistä toimintaa. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: David Fincher
Pääosissa: Morgan Freeman Brad Pitt
Tarina: Andrew Kevin Walker
Kuvaus: Darius Khondji
Musiikki: Howard Shore

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1995Kesto: 122 minuuttia
Julkaisija: SandrewKuva:
Anamorfinen 2.37
Ääniraita: DTS6.1ES
Dolby Digital 5.1
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sandrew) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään