DVD - Arvostelu

(Ultimate) Matrix Collection DVD arvostelu kansi

(Ultimate) Matrix Collection

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Äärimmäinen Matrix-kokoelma. Nimi kuvaa jättimäistä pakettia hyvin, 10 levyä ja reippaasti yli 35 tuntia ekstroja. Trilogian lisäksi kokoelmasta löytyy aiemmin julkaistut Animatrix ja The Matrix Experience. Elokuvilla on kaksi kommenttiraitaa: trilogiasta pitäneet filosofit ja siihen pettyneet filmikriitikot, joista filosofit keräsivät melkein koko potin huumorillaan ja uusilla Matrix-mytologiaa avanneilla näkökulmillaan. Muita aiemmasta kokoelmasta erottuneita osia ovat Music Revisited, Enter the Matrix, Zion Archive ja Matrix Online Preview. Music Revisited sisältää koko joukon ohjaajiin vaikuttaneita musiikkikappaleita käsikirjoitusprosessin aikana. Enter the Matrix esittää elokuvissa vähälle huomiolle jääneiden Ghostin ja Naobin tähdittämiä kohtauksia, jotka ovat jääneet pois itse elokuvista mutta ovat mukana julkaistussa tietokonepelissä. Zion Archive on levy täynnä luonnoksia, trailereita, tv-spotteja ja massiivisen verkkomoninpeli Matrix Onlinen ennakkokuvaa. Tämäkään ei ole kaikille kylliksi: kokoelmaa saa Neon patsaalla varustetulla Limited Edition –jättilaitoksena.

Kuva- ja äänenlaatu eivät eroa erillisistä julkaisuista kuin trilogian ensimmäisen elokuvan osalta, jonka aiempi heikompi kuvanlaatu on nostettu jatko-osiensa korkealle tasolle. Animatrix vaikuttaa myös osiltaan parannellulta. Kummastuttamaan jäi äänipuolella DTS:n puute, vaikka eipä elokuvien äänimaailma sitä välttämättä tarvitse.

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: The Wachowski Brothers

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2004Kesto: 387 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
Anamorfinen 2.40
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään