Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

20th Century Women

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Yh-äiti (Annette Bening) yrittää kasvattaa teini-ikäisen poikansa yhdessä alivuokralaistensa kanssa keskellä 1970-luvun Amerikkaa. Itse 1930-luvun laman aikana ja naapurustonsa yhteishuollossa kasvanut äiti pyytää valokuvauksesta innostunutta ja kohdunkaulan syövästä toipuvaa Abbieta (Greta Gerwig) ja poikansa parasta ystävää kapinoivaa Julieta (Elle Fanning) jakamaan poikansa kaitsemisen.

Rauhallisen määrätietoisesti etenevä kertomus onnistuu taiteilemaan tiensä vapaastihengittävän ja tyhjänpäiväisyyden välimaastossa eksymättä koskaan mitäänsanomattomuuden puolelle. Elokuva antaa hahmoilleen romaanin mittaiset taustatarinat, mutta tekee tämän hahmo kerrallaan tapahtumien soljuessa eteenpäin. Lopputuloksena on dialogivoittoinen tarina, joka onnistuu nousemaan henkiin ja pitämään mielenkiintoa yllä koko kestonsa ajan. Kasvukertomus saa tässä kepeän jännärin otteen, joka pitää jännityksessä siitä kuinka erikoinen järjestely päättyy ja kuka hahmoista säilyttää mielenterveytensä missäkin määrin.

Upean terävä kuva on vakaa ja väritoistoltaan luonteva joskin tarkoituksella hivenen haalea. Epätavallinen kuvasuhde on rajattu suhteeseen 2.00:1. Dialogivetoinen ääniraita toistaa puheen puhtaasti ja läsnäolevasti.

Ekstroissa ohjaaja/käsikirjoittaja Mike Millsin kommenttiraita, suppea making of (9 min.), kooste näyttelijävalinnoista (11 min.) ja sarja hyvin suppeita pariminuuttisia mainosmaisia koosteita elokuvasta eri nimikkeiden alle jaoteltuna (yht. 14 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Mike Mills
Pääosissa: Annette Bening Elle Fanning Greta Gerwig Lucas Jade Zumann Billy Crudup
Tarina: Mike Mills
Kuvaus: Sean Porter
Musiikki: Roger Neill Howard Paar

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 118 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
MPEG-4 AVC 2.00
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5706168999051

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Scanbox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään