Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

World's End

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Kaverukset Simon Pegg ja Nick Frost lyöttäytyvät jälleen yhteen luotto-ohjaajansa Edgar Wrightin (mm. Shaun of the Dead ja Hot Fuzz) kanssa ja tarjoilevat yhden osan lisää mainioon genreparodioidensa sarjaan. Nyt maustepurkiksi on löytynyt maailmanlopun kuvat scifimäisin kääntein, mutta pohjimmiltaan kyse on silti vanhojen kaverisuhteiden elvyttämisestä ja yhden illan pubi-vaelluksen jalosta perinteestä.

Näpsäkkä komedia vie elämässään erkaantuneet kaverukset verestämään muistoja lapsuuden kotikyläänsä ja saattamaan loppuun aikoinaan kesken jääneen kahdentoista pubin kierroksen. Miehet ovat muuttuneet, mutta illan aikana alkaa selvitä että niin on myös kotikylä - tai ehkä kaikki johtuu sittenkin vain hurjaa vauhtia kumottavista tuopeista?

Vitsivieteri on tässä viritetty hyvään vetoon ja myös tarina toimii pitkään hyvänä arvoituksena, hetkittäin jopa jännitystä luoden. Kaverusten elokuvista tämä on selkeimmin pubissa tuopin äärellä syntynyt, mutta lopputuloksena on näppärä, hauska ja näyttävän hiottu komedia, joka kestää useamminkin katselukerran leffailloissa. Leffan alkuperäiskielisistä heitoista osa menee helposti ohi ensimmäisellä katselukerralla, joten dialoginkin puolesta uusintaotto on perusteltu.

Tekijöilleen uskolliseen tapaan viimeistelty kuosi on tummasäyinen, tyylitelty ja kiitettävän vivahteikas. Teknisesti taso jää pykälän verran alle täydellisen teräväpiirtokuvan, mutta pehmeäksi tätä ei käy moittiminen. Myös runsaat erikoistehosteet on toteutettu hyvin, olipa sitten kyse tietokonegrafiikasta tai käytännön kikkailusta. Myös ääniraita toimii mumisematta ja lähentelee intergalaktisia puitteita, vaikkei aivan avaruusopperasta olekaan kyse.

Ekstroissa kommenttiraita, kattava making of (48 min.) ja poistettu kohtaus. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Edgar Wright
Pääosissa: Simon Pegg Nick Frost Paddy Considine Martin Freeman Eddie Marsan Rosamund Pike
Tarina: Simon Pegg Edgar Wright
Kuvaus: Bill Pope
Musiikki: Steven Price

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

"Until the bitter end, or lager." Huomaa Martin Freemanin aristokraattinen ote tuoppiin
Viisi musketööriä ratsastaa jälleen
Viisi musketööriä ratsastaa jälleen
Tapahtumien katalyyttinä toimiva Simon Pegg kanavoi roolissaan hieman Bill Nighyä ja Jim Carreytä, mutta päätyy lopulta suvereenisti omille vesilleen
Tapahtumien katalyyttinä toimiva Simon Pegg kanavoi roolissaan hieman Bill Nighyä ja Jim Carreytä, mutta päätyy lopulta suvereenisti omille vesilleen

Tekniset tiedot

Vuosi: 2013Kesto: 109 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5050582971996

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään