Netflix - Arvostelu

Tintti ja yksisarvisen salaisuus DVD arvostelu kansi

Tintti ja yksisarvisen salaisuus

The Adventures of Tintin - The Secret of the Unicorn 

Elokuva:

Tähän ei voi sanoa kuin vau. Hergén luoma sarjakuvien klassikko pomppaa kolmiulotteiseksi elokuvaksi tyylillä ja juurilleen uskollisena. Steven Spielbergin ja Peter Jacksonin yhteisprojektina syntynyt elokuva yhdistää komeasti sarjakuvan ja elokuvan vahvuudet ja luo fiksun, mukaansatempaavan seikkailun. Visuaalisesti huikea elokuva on myös aploodien arvoinen edistysaskel 3D-elokuvien saralla, sillä kuosi on elegantin hiottu, kekseliään virikkeellinen ja teknisesti käytännössä täydellinen.

Spielberg kertoo saaneensa projektilleen itsensä maestron siunauksen jo vuonna 1983, mutta alunperin ihmisnäyttelijöiden varaan rakentunut projekti päätyi onnekkaasti odottamaan takalevyllä 3D-teknologian kypsymistä, joka onkin juuri oikea teknologia tämän tarinan toteutukseen. Elokuvan hahmot näyttävät erehdyttävästi esikuviltaan sarjakuvassa, ja myös kahta eri albumia - Yksisarvisen salaisuutta ja Kultasaksista rapua - yhdistävä tarina toimii hienosti alkuperäisten seikkailujen hengessä. Sarjakuvan ruutujen välille on keksitty paljon uutta niin tarinan kuin huumorinkin osalta, mutta pahaa sanaa tästä on mahdoton sanoa. Seuraava Tintti-seikkailu, Auringon temppeli, on tulossa vuonna 2013, jolloin ohjaajan tuolille ilmeisesti istuu vuorostaan Peter Jackson.

Adjektiivit komea, kekseliäs ja hauska kuvaavat yhtä hyvin elokuvan seikkailua kuin sen teknistä toteutusta. Visuaalisesti tämä on suoranainen herkkupala, jossa valo ja varjo täyttävät kuvan. Elokuva kuvattiin taltioimalla ensin ihmisnäyttelijöiden suoritukset liiketunnistuksen keinoin ja animoimalla tämän jälkeen koko maailma näiden suoritusten ympärille. Alkuperäisiin kuvauksiin meni vajaa 2 kuukautta, mutta itse animaation hiomiseen 2 vuotta. Lopputuloksena on kasvojen ilmeitä myöten elävä ja luonnollisesti liikkuva animaatio, joka löytää mainion tasapainon realismin ja sarjakuvien ilmeen välillä. Ääniraita komppaa tapahtumia hienosti, ja on niin musiikin kuin tehosteiden kautta mukana joka askeleella.

Netflixissä nähtävä versio on elokuvan 2D-inkarnaatio, mutta tämäkin on nättiä katsottavaa. Kuvasuhdekin on oikea. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Steven Spielberg
Pääosissa: Jamie Bell Andy Serkis Daniel Craig Simon Pegg Nick Frost Cary Elwes
Tarina: Herge Steven Moffat Edgar Wright Joe Cornish
Musiikki: John Williams

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2012Kesto: 107 minuuttia
Julkaisija: NetflixKuva:
2.35
  
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 275247  
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Netflix) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään