DVD - Arvostelu

Death Sentence DVD arvostelu kansi

Death Sentence

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Herra Tavallinen (Kevin Bacon) ottaa lain omiin käsiinsä kamppaillakseen raa’an katujengin kanssa, joka tappoi hänen poikansa initiaatioriitissä.

Vigilante-asetelmassa ei ole mitään uutta, mutta Saw-elokuvista tutun ohjaajan kunniaksi on sanottava, että hän tietää tärkeämpää olevan sen, miten vanhaa asetelmaa käsitellään. Väkivallan vihollinen päivittyy yllättävän realistisesti, vaikka autoilla törmäillään ilman turvavöitä eivätkä luoditkaan tunnu tappavan. Mutta ne repivät, joten K18 on paikallaan.

Jotain tuoreita piirteitä paljastuu. Elokuva kunnioittaa alkuperäisen Deathwishin perustana olevaa Brian Garfieldin kirjaa, jonka tarkoitus oli kertoa, ettei väkivallan tielle lähtenyt pysty koskaan palaamaan vanhaan elämäntyyliinsä. Kun nimi tarkoittaa suomeksi elinkautista, se tarkoittaa myös henkistä painetta, joka ei unohdu koskaan. Sehän jäi näissä Charles Bronsonin tähdittämissä elokuvissa kertomatta.

Kohokohtiin kuuluu tiukasti ohjattu pakokohtaus parkkihallin eri kerroksissa. Fox julkaisi Yhdysvalloissa levyn, jossa valotetaan enemmän elokuvan eri osapuolten toiminnan taustaa, mutta kyllä tämä perusversiokin tuntuu tehoavan.

Laadukas kuva ja ääniraidat miellyttävät. Toki aliasing-välkyntää näkyy horisontaalisissa pinnoissa, mutta se on hyvin vähäistä. Esktroihin on tallennettu 10 min. dokumentti. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: James Wan
Pääosissa: Kevin Bacon John Goodman
Tarina: Ian Mackenzie Jeffers Brian Garfield
Kuvaus: John R. Leonetti
Musiikki: Charlie Clouser

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 101 minuuttia
Julkaisija: Nordisk FilmKuva:
Anamorfinen 2.38
Ääniraita: DTS
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
VET: 206726EAN: 6420201173558
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Nordisk Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään