Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Paljastavat merkinnät

Notes on a scandal 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Harva nykypäivän draama erottuu toisestaan. Tuntuu kuin kaikki dramaturgian keinot olisi käytetty ja ryöstöviljelty kuin samasta sabluunasta. Ei Paljastavat merkinnät ole sinänsä kummempi kertoessaan opettajattaren (Cate Blanchett) ja 15-vuotiaan pojan seksisuhteen paljastumisesta, joka saa brittiläisen keltaisen lehdistön hurmoksen partaalle. Elokuva erottuu edukseen lopulta sen takia, että se kuvaa eläkeikää lähestyvän naimattoman ystävän (Judy Dench) kieroutuneesta elämästä. Päiväkirjamerkintöjä käytetään taiten, ja ratkaisu käyttää kertojanääntä on kerrankin perusteltua. Iäkkäiden lesbojen kuvaukset ovat vähissä.

Trillerinomaisuudesta huolimatta ohjaaja Richard Eyre pystyy luomaan uskottavan luonnekuvauksen. Jenkkiohjaaja olisi vienyt hahmon hirviömäisyyden äärimmilleen, kun realisti näyttää armottamalla tavalla mistä lopulta on kaikesta kysymys. Ihmisen tarvetta saada läheisyyttä ja arvostavaa huomiota parisuhteessa. Muitakin teemoja sirotellaan sopivasti: ikäero avioliitossa, koululaitos brittien luokkayhteiskunnan ytimessä ja teini-ikäisten henkinen julmuus.

Hyvä kuva on vakaa, luontevan värikylläinen ja lievän filmirakeen läpi myös miellyttävän tarkka. Ääniraita lisää tapahtumien intensiteettiä osaavasti musiikin ja tehosteiden keinoin, ja kertojaäänikin istuu tapahtumiin mainiosti. Ekstroissa turhan referoiva ohjaajan kommenttiraita, making of (5 min.), napakka kooste tarinasta (12 min.), kooste Cate Blanchetista (2 min.), sarja making of -henkisiä nettiklippejä (14 min.) ja traileri. (PS/IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Richard Eyre
Pääosissa: Judy Dench Cate Blanchett Bill Nighy Andrew Simpson
Tarina: Patrick Marber Zoe Heller
Kuvaus: Chris Menges
Musiikki: Philip Glass

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2006Kesto: 92 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112706401

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään