DVD - Arvostelu

North & South DVD arvostelu kansi

North & South

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elizabeth Gaskellin (mm. "Cranford" ja "Wives and Daughters") romaaniin perustuva periodidraama kertoo Etelä-Englannin maaseutuidyllistä pohjoisen teollisuuskaupunkiin muuttavasta perheestä, jonka tytär löytää tiensä suuren draaman keskipisteeseen. Työläisten oikeudet ja tehtaan kylmäkiskoisen johtajan sydämenasiat toimivat tarinan innoittajina, mutta kautta rannan kalseasti hahmotellut henkilöt antavat katsojan pitää etäisyyttä tapahtumiin. Lopputuloksena on virkistävän erilainen brittidraama, joka ei kuitenkaan nouse genrensä parhaimmistoon.

Viimeistä piirtoa myöten tyylikkäästi lavastettu periodikuva tuo tehokkaasti pöllyävän puuvillatehtaan ja köyhällistökorttelin kotikatsomoon. Tunnelmallinen ääniraita viimeistelee illuusion. Erottelukyvyltään kuva jää parhaista levyistä eikä stereoraita ymmärrettävästi levittäydy tilaan, mutta tästä huolimatta kyseessä on kelpo keskitason julkaisu.

Ekstroissa kommenttiraidat jaksoille 1 ja 4, poistettuja kohtauksia, miespääosassa nähtävän Richard Armitagen haastattelu ja faktaruutuja. Minisarjan neljä jaksoa on pakattu kahdelle levylle. Kyseessä on brittijulkaisu, joten levyltä ei löydy kuin natiivitekstitys. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Brian Percival
Pääosissa: Daniela Denby-Ashe Richard Armitage Sinead Cusack Leslie Mainville Tim Piggott-Smith Pauline Quirke Brendan Coyle Anna Maxwell Martin
Tarina: Sandy Welch (Elizabeth Gaskellin romaanista)
Kuvaus: Peter Greenhalgh
Musiikki: Martin Phipps

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2005Kesto: 233 minuuttia
Julkaisija: BBCKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5014503169527

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (BBC) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään