DVD - Arvostelu

Fargo - 1. kausi DVD arvostelu kansi

Fargo - 1. kausi

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Coenin veljesten tuottama kymmenosainen minisarja ottaa innoituksensa alkuperäiseltä elokuvalta ja vetää katsojan mukaansa 9 tunnin lumiselle vaellukselle, joka tuntuu jokaisen minuutin ajan yhtä tuoreelta ja iskevältä kuin parituntinen esikuvansa. Alkutekstien mainostama tositausta on potaskaa, mutta tästä huolimatta sarja luo upean iskevän ja todentuntuisen tarinan pikkukaupungin läpi pyyhkäisevästä pahuudesta.

Pikkukaupungin omintakeista charmia - ja sen alle viritettyä otollista alakuloisuutta - hyödyntävä tarina onnistuu kultivoimaan koukuttavan filosofisen ilmapiirin, jossa tarinan yliluonnollisuutta lähestyvä pahis (Billy Bob Thornton) ja tämän imuun joutunut tavis (Martin Freeman) tuntuvat eläviltä ja synkän kertomuksen asteittainen eskaloituminen uskottavalta. Hillitty, hallittu ja läpeensä koukuttavan omalaatuinen jännäri.

Sarjan toinen kausi ei tule jatkamaan tämän kauden tapahtumista, vaan sarjan luoja Noah Hawley haluaa suunnatta katseensa uusiin hahmoihin ja uusin tarinoihin. Huhujen mukaan toinen kausi saattaa kuitenkin ainakin sivuta tässä mainittuja vuoden 1979 tapahtumia Sioux Cityssä.

Vähäeleinen ja sopivan pahaenteisesti soljuva ääniraita kruunaa lumen ja jään virittämän miljöön. Taitaen loihdittu audiovisuaalinen kuosi on kunniaksi TV-sarjalle, eikä häpeäisi elokuvien kilpasarjassakaan. Muutama lumipyryssä kuvattu otos näyttää keinotekoiselta, mutta muutoin anti on komeaa katsottavaa.

Ekstroissa tekijöiden kommenttiraidat valikoiduille jaksoille (mukana sarjan luoja Noah Hawley ja vuorokerroin Billy Bob Thornton tai Allison Tolman), hyvä making of (27 min.), kooste kuvauspaikoista (16 min.) ja poistettuja kohtauksia (n. 26 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Noah Wyle
Pääosissa: Billy Bob Thornton Martin Freeman Allison Tolman Colin Hanks Adam Goldberg

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 540 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
Anamorfinen MPEG-4 AVC 1.78*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112715878

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään