DVD - Arvostelu

Wimbledon DVD arvostelu kansi

Wimbledon

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Notting Hillin ja Rakkautta vain elokuvien henkinen, mainio ihmissuhdedraama englantilaisesta tennispelaajasta (Paul Bettany), jonka peliura lähtee aivan uuteen nousuun löydettyään vahingossa muusan ja rakastetun amerikkalaisesta huippunaispelaajasta (Kirsten Dunst).

Tarinaltaan ja kerronnaltaan tuore, sukupuolirajat ylittävä, brittiläisittäin rehellisen oloinen ja symppiksillä näyttelijöillä siunattu komedia, jonka tuottajille Bridget Jones on vain turhaa painolastia.

Kuva on pääosin tasokas, väritoistoltaan tyylitelty ja miellyttävän hallittu sekä toiston tarkkuuden suhteen keskimääräisen onnistunut. Harmillisesti kuvaa kuitenkin häiritsevät lukuisat ongelmat toiston levollisuudessa, kuten liian alhaiselle bittivirralle tyypillinen blokkiintuminen etenkin voimakkaassa liikkeessä (kts. loppuottelu) ja havaittava reunavärinä. Nämä ongelmat ovat ohitettavissa, mutta erityisen kauniiksi kuvaa ei voi kehua. Ääniraita sitä vastoin on sekä sisällöllisesti onnistunut että teknisesti ongelmaton. Äänimaailma on miellyttävän pirteä, vivahteikas ja romanttiseen komediaan poikkeuksellisesti myös elävän tilava, sateen, ukkosen ja yleisön mylviessä tapahtumien ympärillä. Myös musiikinkäyttö on onnistunutta. Ekstroissa ohjaajan ja Paul Bettanyn humoristinen ja informatiivinen kommenttiraita, making of (10 min.), tennisvalmennuksesta (3 min.), pelitaitojen feikkaamisesta (5 min.) ja Wimbledonista (3 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Richard Loncraine
Pääosissa: Paul Bettany Kirsten Dunst Sam Neill Jon Favreau
Tarina: Adam Brooks Jennifer Flackett Mark Levin
Kuvaus: Darius Khondji
Musiikki: John Colby Ed Shearmur

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2004Kesto: 94 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.34
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 111131EAN: 5050582317251

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään