Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Nocturnal Animals

Yön eläimet 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Synkkäsieluinen tarina miehestä (Jake Gyllenhaal), joka vaimo ja tytär kyydissään kiitää öisen Teksasin läpi kohti helvettiä. Tarina avautuu tapahtumien pohjalta kirjoitettua kirjaa lukevan galleristin (Amy Adams) kautta. Se ovatko tapahtumat faktaa vai fiktiota, tai mikä elokuvan kahden maailman välinen suhde on, muodostuu elokuvan suureksi arvoitukseksi.

Tarina tarinassa -rakenteella avautuva trilleri asettaa öisen välikohtauksen ja sitä seuraavan oikeuden etsinnän omalle aikajanalleen ja kirjan lukemisen sekä kirjailijan ja galleristin suhteen toiselle aikajanalle. Alusta asti on selvää, että kaksi janaa kietoutuvat lopulta tavalle tai toisella yhteen, ja siinä missä toinen vie onnesta tuhoon voi toinen löytää polun epätoivosta iloon. Tai sitten ei.

Lopputuloksena on osittain toimiva elokuva, joka taitaa vatsanvääntämisen häiritsevästi, mutta ei lopulta oikein osaa yllättää valinnoillaan tai päätellä lankojaan elegantisti. Siteet elokuvan kahden maailman välillä ovat osin näppärän alitajuisia ja osin pelkästään helppoja kikkoja, mutta nämä tarjoavat paljon pureksittavaa mysteerin ratkomiseen. Kun viimeinen ommel jää huteraksi tuntuu moni aiemmistakin linkeistä ylipohditulta.

Kokonaisuus maistuu lopulta elokuvafestivaaleille räätälöidyltä teokselta, joka on kaunis ja kokeileva, mutta tarinana kliseinen ja ontuva. Malliesimerkki tästä tarkoitushakuisuudesta ovat elokuvan järkyttävät alkutekstit, joiden jälkeen bondien alkusekvensseihin on vaikea suhtautua entiseen tapaan.

Upea kuva on terävä, vakaa ja väritoistoltaan huoliteltu. Hetkittäin komea musiikkiraita hakeaa kaikuja menneiden vuosien bondeista, mutta kääntää nämä toismaallisen trillerin suuntaan. Audiovisuaalinen kuosi on komea. Ekstroissa kooste elokuvan synnystä (11 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Tom Ford
Pääosissa: Amy Adams Jake Gyllenhaal Michael Shannon Aaron Taylor-Johnson Isla Fisher Ellie Bamber Armie Hammer Karl Glusman Robert Aramayo Laura Linney Andrea Riseborough Michael Sheen
Tarina: Tom Ford Austin Wright
Kuvaus: Seamus McGarvey
Musiikki: Abel Korzenowski

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 116 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
1080p 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083112684

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään