Kino - Arvostelu

Dogman

Pienen ränsistyneen italialaisen rantakylän sydän on pysähtyneessä tilassa. Muutaman kadun varteen keskittyvä elämä jää pelon varjoon. Kaista- ja kokaiinipäinen katutappelija Simone hallinnoi maisemaa. Niinpä. Typerys Italiaa johtaa, oli mittakaava mikä tahansa.

Marcello rakastaa koiria. Eläinten parissa ruokaa ja hoivaa tarjoava osapuoli ansaitsee lopussa suosionsa. Haukkuvat nelijalkaiset antavat ihmiselleen rehdin palautteen. Tarvittaessa koirien käytöstä voi muokata kettingein ja häkein.

Eläinlääkärin ansiot eivät vain aivan Marcellolle riitä. On työskenneltävä myös ihmisten parissa. Ja siinä kohdassa ongelmat syntyvät. Lähipiiriä ei nimittäin voi täällä valita.

Simonen pillin tahdissa tanssahteleva Marcello muistuttaa mykän ajan komedian hiljaisia sankareita. Alistunut pieni mies nielee olosuhteiden mukanaan tuomat vastoinkäymiset ulkoisesti mukisematta. Viha kasvaa pitkään ilman näkyviä signaaleja. Pienimuotoisuudessaan ylivertainen tulkinta jättää katsojalle enemmän varaa näkemyksille. Lähikuvarinnastukset Marcellon ja koirien kasvoista tuovat uuden syvyyden.

Gomorra-elokuvasta maineeseen ponnahtanut ohjaaja Matteo Garrone jatkaa synkkää kotimaatilitystänsä onnistunein painotuksin. Tilanne on sijoitettavissa isompiinkin kehyksiin.

Yliahdistavan ihmis- ja kansalliskuvauksen seasta pilkistää hitunen komiikkaa. Dogman on jemmannut mustuneen huumorinsa yllätyksellisiin tilanteisiin.

Elokuva sai kotimaisen ensiesityksensä 2019 Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalin ohjelmistossa. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Matteo Garrone
Pääosissa: Edoardo Pesce Marcello Fonte
Tarina: Massimo Gaudioso Matteo Garrone Ugo Chiti

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2019Kesto: 102 minuuttia
Julkaisija: R&A2019 
  
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (R&A2019) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään