DVD - Arvostelu

Mississipin velho DVD arvostelu kansi

Mississipin velho

La sirène du Mississippi 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Rikas tupakkatehtailija (Jean-Paul Belmondo) odottaa kirjeenvaihtopalstalta löytämäänsä morsianta (Catherine Deneuve) Réunionin matkustajasatamaan. Nainen onkin aivan erinäköinen ja paljon kauniimpi kuin mies odotti. Katsoja osaa aavistaa pahinta, mutta mies tekee tuota pikaa elämänsä tyhmyyden ja antaa naiselle tilinsä käyttöoikeudet. Kyseinen toimi koski tottakai myös yrityksen tilejä.

Morsian joka pukeutui mustaan elokuvan sisarteos Mississipin velho on edelleen hitchcockmaista jännitystä tulvillaan, mutta jotenkin se on löytänyt uusia vivahteita. Päällimmäisenä tulee mieleen se, että se kuvaa nykypäivän nettideittailua kymmeniä vuosia ennen kuin sellaisesta edes tiedettiin.

Cornell Woolrichin romaaniin perustuva tarina kertoo toki ikiaikaista draamaa miehen ja naisen erikoislaatuisesta aviosuhteesta. Jopa elikuvan nimi johtaa harhaan. Se ei sijoitu Yhdysvaltoihin, vaan nimi tulee laivasta.

Makaaberit tapahtumat etäännyttävät sitä normaalista arjesta. Siinä saattaa piillä avain: juuri sitä tässä kuvataan, toki liioitellen, eli normaalin ihmissuhteen kehitystä.

Yhteen mennään yleensä aika heppoisin perustein. Välillä etäännytään, välillä itketään katkerat kyyneleet ja sitten taas annetaan anteeksi.

Ulkopuoliset ihmettelevät ja pari vaan jatkaa. Ulkopuoliset ihmettelevät, kun pari eroaa. Tässä ovat vaihtoehdot. Tästä näkökulmasta elokuvan tehokkuus vain paranee. Sitä ei ole koskaan pidetty ohjaajansa keskeisenä teoksena.

Laadukas kuva ja selkeä ääniraita. Elokuva on arvioitu neljän levyn yhteislaitoksesta Francois Truffaut Collection. Ekstroissa traileri, faktaruutuja, kuvagalleria ja biografiat. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Francois Truffaut
Pääosissa: Jean-Paul Belmondo Catherine Deneuve
Tarina: Francois Truffaut
Kuvaus: Denys Clerval
Musiikki: Antoine Duhamel

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1969Kesto: 118 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 230621EAN: 6416548528519

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Future Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään