DVD - Arvostelu

Bird DVD arvostelu kansi

Bird

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Jopa vannoutuneet rokkimiehet lukivat 1980-luvun alussa Ross Russellin kirjoittaman, bebopin luojan Charlie Parkerin elämänkerran. Se oli tapaus, joka koski kaikki musiikki-intoilijoita ympäri maailman olivat he sitten kuulleet miehen Tukholman livealbumia tai eivät.

Clint Eastwood oli ohjannut jo aiemmin, mutta vasta muutaman vuoden viipeellä tullut elokuva tuntui ihmeeltä: Dirty Harryna tutuksi tullut näyttelijälegenda olikin kovan luokan ohjaaja ja ehkäpä yksi kovimmista.

Eastwoodin oma jazz-intoilu auttoi. Musiikki vie koko elokuvaa eteenpäin, eikä turhia dramatisointeja suosita oli kyse sitten heroiinin piikittämisestä tai Yardbird Parkerin (Forest Whitaker) ympärillä parveilevista naisista. Toisaalta bebopin synty jätetään loppujen lopuksi hämärän peittoon. Jotta tietäisi mistä lopulta oli kyse, lue kirja ja kuuntele jokin Birdin Verve-kokoelma.

Laadukas kuva (anamorfinen 1.77:1) pyrkii savuiseen ja vanhahtavaan tunnelmaan herkän filmin avulla. Hieno soundtrack (DD5.1) on itsestäänselvyys. Ekstroihin on tallennettu traileri.

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Clint Eastwood
Pääosissa: Forest Whitaker Diane Venora
Tarina: Joel Oliansky
Kuvaus: Jack N. Green
Musiikki: Lennie Niehaus

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1988Kesto: 154 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
Anamorfinen 1.77
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 95711EAN: 7321944118204
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään