Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Big - isoksi yhdessä yössä

Big 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Klassikkokomedia 13-vuotiaasta pikkupojasta, joka pääsee karnevaalikojeen myöntämän toiveen myötä kokeilemaan elämää aikuisena. Aikuisen miehen kroppa ja pikkupojan elämänasenne ovat mitä otollisin lähtökohta korkealentoiselle komedialle - ja Tom Hanks on tässä mitä oivallisin tulkki. Hyväntuulinen komedia välttää tyhjännaurattamisen ja punoo ilahduttavan sadun, joka on yhtäaikaa nostalgisen lapsenmielinen ja esimerkillisen selväjärkinen.

Levyltä löytyy elokuvasta sekä alkuperäinen teatteriversio, että uusi noin 26 minuutilla pidennetty versio. Lisäminuutit ilmestyvät tasaisesti eri puolille elokuvaa, osin hieman pidennettyinä otoksina ja osin täysin uusina kohtauksina. Kaikki lisäykset ovat tervetulleita, ja lisäävät kivasti väriä kerrontaan.

Kuva on lähes kauttaaltaan hieman pehmeää ja myös aavistuksen huojuvaa, mutta kokonaisvaikutelma on silti vaivatta miellyttävä. Monin paikoin hieman puuteroidunoloinen jälki näyttää toisinaan myös filmirakeensa, ja yltää tällöin myös terävimpään toistoonsa. Rakeisuuden vaihtelusta päätellen kuvaa ei kuitenkaan ole jälkikäteen siloiteltu, vaan kyse on alkuperäisestä olosuhteiden vaihtelusta. Ääniraita on puhdas ja sekä genre että ikä huomioiden yllättävän vetreä.

Levy vastaa ulkomailla julkaistua elokuva 25-vuotisjuhlaversiota, joten ekstroista löytyy aiempaa laveampi ja myös selvästi keskimääräistä tasokkaampi kattaus. Mukana on käsikirjoittaja-tuottajien Gary Ross ja Anne Spielberg kommenttiraita teatteriversiolle, pidennetyn version kanssa päällekkäisiä poistettuja kohtauksia ohjaajan alustuksin (15 min.), making of (21 min.), kaksi traileria, kaksi tv-spottia sekä koosteet käsikirjoituksesta (16 min.), tekijätiimistä (24 min.), elokuvan leluista (10 min.) ja elokuvan karnevaalihenkisestä promotapahtumasta (2 min.). Kaikkia ekstroja ei mainita kannessa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Penny Marshall
Pääosissa: Tom Hanks Elizabeth Perkins Robert Loggia John Heard Jared Rushton
Tarina: Gary Ross Anne Spielberg
Kuvaus: Barry Sonnenfeld
Musiikki: Howard Shore

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1988Kesto: 104 / 130 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA D5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 7340112706050

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään