Netflix - Arvostelu

We Were Soldiers DVD arvostelu kansi

We Were Soldiers

Olimme sotilaita 

Elokuva:

Muistikuvaa iskevämpi sotakuvaus upseerista (Mel Gibson), joka saa nakin testata teoriaa helikopterien mahdollistamasta uudesta uljaammasta sodankäynnistä Vietnamissa. Tositarinaan pohjautuva kertomus kulkee napakasti läpi harjoitusten ja taistelukentälle ehdittyään pudottaa ensimmäisen tosipaikan tullen hurjan tiilikuorman niin sotilaiden kuin katsojankin niskaan.

Elokuva pohjautuu everstiluuntnantti Hal Mooren ja sotakirjeenvaihtaja Joseph L. Gallowayn (Mel Gibson ja Barry Pepper elokuvassa) omista kokemuksistaan kirjoittamaan kirjaan "We Were Soldiers Once...And Young" (1992). Kirjassa ja elokuvassa kuvatut tapahtumat sijoittuvat marraskuussa 1965 käytyyn la Drangin taisteluun, jossa Yhdysvallat lähetti 450 miestä ilmasillan yli tuntemattoman vihollisen kimppuun. Elokuva ottaa joitakin vapauksia taistelun vaiheiden kuvauksessaan, mutta pääosin kyse ilmeisesti on verrattain todenmukaisesta katsauksesta, joka sai myös Mooren hyväksynnän. Elokuvan filmaattinen loppuhuipennus on ilmeisesti juuri sitä, mutta tunnelma tätä ennen vaikuttaa iskevän uskottavalta.

Komea ja ajatuksella rakennettu elokuva pitää kurssinsa ihalitavan hyvin, eivätkä draamaa luovat suvannotkaan tunnu irrallisilta. Tukikohdan ja rintaman välillä sulavasti liikkuva elokuva onnistuu välittämään tapahtumien kaoottisuuden hajoamatta itse palasiksi, ja tuomaan esiin yksilöitä massasta ilman että tämä tuntuu liiaksi Hollywoodilta. Hyvä elokuva, joka on suotta jäänyt maineekkaampien Vietnam-kuvausten varjossa lähes huomiotta.

Hyvä kuva ja ääni. Alkuperäinen kuvasuhde. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Randall Wallace
Pääosissa: Mel Gibson Greg Kinnear Madeleine Stowe Keri Russell Barry Pepper Sam Elliott Chris Klein
Tarina: Harold G. Moore Joseph L. Galloway Randall Wallace
Kuvaus: Dean Semler
Musiikki: Nick Glennie-Smith

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2002Kesto: 132 minuuttia
Julkaisija: NetflicKuva:
2.35
  
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Netflic) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään