DVD - Arvostelu

Mustaa valkoisella DVD arvostelu kansi

Mustaa valkoisella

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Sovinistinen päähenkilö pettää vaimoaan toimistotytön (Kristiina Halkola) kanssa. Korkealle koulutettu kotiäiti (mainio Liisamaija Laaksonen) tuntee itsensä kuivalihaksi, ja halajaa muutosta.

Vaikka kyse on ajankuvasta, kaikki on oikeastaan normaalille keskiluokan elämälle vierasta, osin yhä: Mummin samppanja, Corvette, ilmainen viina. Vain Thaimaan matka kuuluu normaaliin.

Vaikka Jörn Donner ei ollut mikään ammattinäyttelijä, hän miltei pesee koko muun ammattikunnan myyntijohtaja Juha Holmin kyynisessä roolissaan. Miehen marlowemainen puhetyyli ja kehon kieli (katso, kuinka hän pitää takkia puoliksi harteillaan) ovat ihan jörndonneria, ja läsnäolon tiheys tuntuu äärimmillään.

Mustaa valkoisella sisältää Donnerin elokuvien tapaan hauskoja anekdootteja. Kristiina Hautala laulaa ”’Älä tallaa nurmikoita”. Sulevi Peltola vilahtaa nuorena panomiehenä. Myöhemmin demareiden viestintästrategina tunnettu Tuomas Harpf polttaa pikkupojan innolla tupakkaa. Ohjaaja Raiku Kempin poikana tämä suorastaan eli ja nukkui studiossa, jonka nurkasta hänet kaiketi pantiin mielenkiintoiseen sivuosaan.

Ohjaajalle tyypilliseen tapaan elokuvan nimi perustuu pikkunäppärään ajatusleikkiin, sillä elokuvan värikuvaus oli aikansa tapaus. DVD tosin toistaa ei-anamorfisen kuvan runsaalla aliasing-vipinällä ja –vapinalla. Värit ovat laimeat, ja kuva rakeutuu puuroksi turhan usein. Ääniraita on selkeä eikä aivan yhtä karkea kuin usein tämän ajan suomalaiselokuvissa. Ei ekstroja. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Jörn Donner
Pääosissa: Jörn Donner Kristiina Halkola Liisamaija Laaksonen Kristiina Hautala Sulevi Peltola Tuomas Harpf
Tarina: Jörn Donner Marko Tapio Kyösti Varesvuo
Kuvaus: Esko Nevalainen
Musiikki: Lasse Mårtenson Georg Riedel

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1968Kesto: 92 minuuttia
Julkaisija: FinnkinoKuva:
1.54
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
  EAN: 6415018624003
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Finnkino) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään