DVD - Arvostelu

Dogville DVD arvostelu kansi

Dogville

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Yhdeksän lukua ja johdanto: Dogvillen kylän ihmisten surullinen ja raadollinen tarina. Kyse on yhteisöstä ja sen vastaanottamisen taidosta. Ohjaaja yleistää aikuisten sadussaan ja Jeesus-allegoriassaan ihmisten reaktioita, mutta sehän on taas sallittua. Oikeaan hän osuikin. Von Trierin kulissit koettaisiin teatterissakin askeettisiksi saati sitten elokuvassa.

Tämä luo hauskan vastapainon sosiaaliselle tarkkailulle. Taloilla ei ole seiniä, ja marjapensaiden paikatkin on kirjoitettu lattiaan.

Pääosien (Nicole Kidman, Paul Bettany, Stellan Skarsgård) lisäksi mukana on upea kaarti sivuosissa (Lauren Bacall, Harriet Andersson, James Caan).

Laadukas kuva. Säädä ääniraita menusta, muuten päälle tulee DD2.0. Takakansi daungreidaa DS:ksi, mikä ei pidä paikkaansa. David Bowien ”Young Americans” sopii hyvin lopputeksteihin. Kahdella levyllä. Ekstroihin on tallennettu yhteensä noin 76 min. dokumentti, 41 min. haastatteluja, tunnustuksia, 8 min. ”tehosteista”, julistetaidetta, Dogville Test ohjaajan kommentein, 34 min. lehdistötilaisuuksista, biografiat ja traileri. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Lars von Trier
Pääosissa: Nicole Kidman Paul Bettany Stellan Skarsgård
Tarina: Lars von Trier
Kuvaus: Anthony Dod Mantle

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2003Kesto: 171 minuuttia
Julkaisija: Nordisk FilmKuva:
Anamorfinen 2.35
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 106883EAN: 6420201157176
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Nordisk Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään