Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Patriots Day

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Odottamattoman napakka trilleri Bostonin maratonin pommi-iskusta ja sen syyllisten kiivaasta taka-ajosta. Mark Wahlberg on poliisi, joka joutuu maratonin maaliviivalle ripitystehtävänä, mutta päätyy tapahtumien armottoman imun myötä niiden keskipisteeseen.

Tositapahtumiin jokseenkin uskollisesti pureutuva elokuva lisää vyyhtiin Wahlbergin fiktiivisen hahmon, joka vastoin ennakko-odotuksia toimii hyvin ja varsin sensitiivisesti kerronnan kiinnepisteenä. Wahlbergin hahmo on tässä lopulta onneksi vain yksi tarinan monista hahmoista, joista moni on lainattu todellisuudesta. Elokuvana tämä onkin väkevä esitys, joka antaa uskottavan filmatisaation aiheestaan.

Niin ikään Wahlbergin tähdittämään, Bergin ohjaamaan ja tositarinaan pohjautuvaan Deepwater Horizoniin verrattuna tämä on aivan eri maata: iskevä, uskottava ja viimeistään lopputekstien myötä myös koskettava. Kaikki elokuvan henkilöhahmot ovat lopulta eläviä, osa tosielämään pohjaten ja osa pienine virheineen ja erikoisuuksineen koukuttavasti kynäiltyinä. Yhteiskuntaa eheyttävä toivon sanoma on sekin ommeltu tarinaan tahdikkaasti, ja kirpeiden menetysten tuomalla oikeutuksella leikaten. Tämä on melkoinen yllätys ohjaajalta, jonka repertuaaria ovat hallinneet ”Battleship” ja ”Deepwater Horizon”.

Erinomainen kuva on terävä ja väritoistoltaan luonteva. Iskevä ääniraita pitää tapahtumat läsnä vähin eväin, mutta tehokkaasti. Muutamissa toimintajaksoissa on potkua ilman rietostelua, ja jaksot näiden välillä tuntuvat hektisen eläviltä. Ekstraton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Peter Berg
Pääosissa: Mark Wahlberg Kevin Bacon John Goodman J. K. Simmons Michelle Monaghan
Tarina: Peter Berg Matt Cook Joshua Zetumer Paul Tamasy Eric Johnson
Kuvaus: Tobias Schliessler
Musiikki: Trent Reznor Atticus Ross

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 133 minuuttia
Julkaisija: Nordisk FilmKuva:
1080p 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7332421063696

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Nordisk Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään